Biznis

marina baotić

Dalmatia Boat Show udario temelje tradiciji koja će dugo trajati

Dalmatia Boat Show udario temelje tradiciji koja će dugo trajati
Boris Kačan

Prvi Dalmatia Boat Showa tako je, slažu se izlagači i posjetitelji, visoko postavio ljestvicu za sljedeće izdanje, koje će, prema najavi organizatora, biti još spektakularnije

Završen je Dalmatia Boat show, međunarodni sajam nautike koji se po prvi put održao u prekrasnoj Marini Baotić. 

Među brojnim posjetiteljima, koji su bili mahom stranci, opazili smo brojna poznata imena, Andreu Erjavec, Miss Universe Hrvatske 2023., poduzetnice Snježanu Schillinger i Vedranu Vučetić, direktora turnira WTA Makarska, Feliksa Lukasa, skladatelja i direktora Melodija Jadrana Tomislava Mrduljaša, bračni par Uglešić i mnoge druge koji su tijekom protekla četiri dana u Segetu Donjem uživali u najboljem od svjetske i domaće nautičke industrije.

„Mi smo više nego zadovoljni i ponosan sam na tim koji je uspio obaviti ogroman posao. Razgovarao sam sa svim izlagačima i svi su rekli da će sljedeće godine ponovno doći.“ – poručio je organizator sajma i vlasnik grupacije Baotić, Željko Baotić.

Tijekom četiri dana Dalmatia Boat Showa, predstavljeno je više od 120 izlagača i 70 brendova s 200 brodova, među kojima se istaknula svjetska premijera naše tvrtke A – More Yachts, koja je predstavila svoju perjanicu, električnu jedrilicu More 50:

„Mi ove godine slavimo 10 godina postojanja tijekom kojih smo izgradili preko 50 brodova. More 50 je električni brod s kojim se okrećemo svjetskom trendu održivosti, a Dalmatia Boat Show, koji je organizacijski zaista bio – vau i u Hrvatskoj ne postoji sajam koji je ovako organiziran, puno nam je pomogao u promociji, ali nismo ništa manje ni očekivali.“ – poručila je Silvija Santini Mandić, voditeljica prodaje A – More Yachtsa, a Dario Marijan, osnivač tvrtke Nautika centar Nava, naglasio nam je potrebu za ovakvim domaćim nautičkim manifestacijama:

„Organizatori su se zaista potrudili i stvorili sajam koji je već sada prepoznat po izvrsnosti, a to nam zaista treba, pogotovo sad, na početku sezone.“  

Dalmatia Boat Show obilježio je i bogat zabavni program u sklopu kojeg su, tijekom četiri dana, nastupili Marko Pecotić – Peco s bendom, VIS Cambi, Edi Šegota i Kvartet Cambi te mnogi drugi.

Posljednjeg dana Dalmatia Boat Showa, udruga Rostrum Split održala je ekološku akciju čišćenja podmorja Marine Baotić, koja je u hrvatskim okvirima prepoznata po konstantnom usavršavanju na području zaštite okoliša i ulaganju velikih resursa u zaštitu mora. 

U priču o ekologiji savršeno se uklopila i panel rasprava Instituta za oceanografiju i ribarstvo „More snova“, tijekom koje se govorilo o brojnim aktualnim temama iz područja zaštite našeg najvažnijeg resursa. Od čišćenja morskog otpada, preko kontrole invazivnih vrsta koje proteklih desetljeća dolaze u Jadran do potrebe za usklađivanjem rastućeg nautičkog turizma sa sve većim zahtjevima za održivošću. 

Prvi Dalmatia Boat Showa tako je, slažu se izlagači i posjetitelji, visoko postavio ljestvicu za sljedeće izdanje, koje će, prema najavi organizatora, biti još spektakularnije:

„Dogodine se, prije svega, nadam lijepom vremenu, jer to puno znači, a što se tiče samog sajma, očekujte da će biti sigurno 20% veći.“ – zaključio je Željko Baotić.

 


Reci što misliš!