Biznis

u hotelu amare

Austrijski sommelier Suvad Suwi Zlatić gostuje na Wine Vip eventu

Austrijski sommelier Suvad Suwi Zlatić gostuje na Wine Vip eventu

Austrijski sommelier Suvad Suwi Zlatić započet će niz hvalevrijednih govornika koji će nesebično podijeliti znanje i mudrost kroz predavanja i radionice na ovogodišnjem Wine Vip eventu i u Zadru.

Austrijski sommelier Suvad Suwi Zlatić jedan je od najboljih europskih sommeliera, ambasador je Champagne vina i prvi europski sake majstor. Nositelj je brojnih titula, prvak Austrije u sommelierstvu ukupno sedam godina finalno s 2022.godinom, Sake Sommelier Professional Educator SSA, europski prvak za Champagne 2015. i 2016. godine te Rolling pin sommelier of the Year 2018.

Osvajač je prvenstva sommeliera u Švedskoj i Portugalu, bio je treće plasiran na interkontinentalnom Euro-afričkom sommelierskom prvenstvu 2022.godine, dok je na svjetu plasiran među prvih deset sommeliera na natjecanju 2023 godine.

Također, jedan je od prvih sake sommeliera u Europi i upravo njegovoj firmi Suwine dodijeljena je ekskluzivna licenca od Sake Sommelier Academy iz Londona i tako je firma Suwine postala prva i jedina ovlaštena za educiranje Sake -a na hrvatskom području. Tom licencom dobio je priliku da svoje znanje prenese i na Hrvatske polaznike Suwine Akademije.

Saznajte više o velikom nepoznatom (napitak sličan vinu a koristi se i kao žestica).

Sake je daleko više od pića.

Odlikuje ga visoka umjetnost proizvodnje ovog eliksira. Saznat ćete koje su glavne sorte riže i njihove karakteristike, Junmai, Ginjo, Daiginjo.


 


Reci što misliš!