Biznis

Adriatic Gastro Show

Domaće poslastice virske slastičarke Zlate Paljević Floreani osvojile Višnjik

Domaće poslastice virske slastičarke Zlate Paljević Floreani osvojile Višnjik
Kažimir Škrbić

U Sportskom centru Višnjik u Zadru u tijeku je deveto izdanje međunarodnog sajma „Adriatic Gastro Show“ (31. siječnja do 3. veljače), a riječ je o najvećoj i najznačajnijoj HORECA sajamskoj manifestaciji u Hrvatskoj i cijeloj regiji.

Veliki sajam koji na 200 izložbenih prostora okuplja više od 1.000 tvrtki izlagača iz 20 zemalja svijeta, pa čak i neka od najpoznatijih imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma, bio je za prilika da se iz prve ruke vidi raskošna ponuda turističko-ugostiteljskog spektra proizvoda i usluga.

Direktor Vir turizma Kristijan Bašić i voditelj hrane i pića u restoranu Kotarina Jakov Buškulić zato su „bacili oko“ na izloženu opremu i proizvode kako bi ugostiteljsku ponudu restorana Kotarina podignuli na višu razinu i uskladili sa suvremenim trendovima.

S druge strane, poznata i poduzetna virska slastičarka Zlata Paljević Floreani ponudila je posjetiteljima ovog sajma pred samim ulazom na sajam slatku okrjepu. Zlatine domaće poslastice – aromatične domaće fritule s bijelim i tamnim namazom od Linolade te palačinke s lješnjacima i orasima, uz druge slastice i poslastice na kojima su odrasle generacije Virana, najljepša su, najukusnija i najslađa tajna „Adriatic Gastro Showa“ u Zadru.

- Nismo puno toga stavili u ponudi na Višnjiku, pa imamo samo fritule i palačinke. Najraznovrsniju ponudu imamo u centru Supernova, no ovo što imamo na sajmu je više nego dovoljno. Sve je domaće iz OPG-ova i ručno napravljeno – kaže gospođa Zlata koja je prethodna izdanja „Adriatic Gastro Showa“, dok se održavao u Splitu, posjećivala kao gost. Zadar je zbog blizine bio nova prilika da se Paljević Floreani predstavi sa svojim Zlatinim domaćim poslasticama, jer je ranije na „Adventu u Zadru“ kod Zimskog klizališta napravljen sjajan posao.

- Stvarno smo dobro radili dok je trajala zadarska manifestacija. Na Viru smo radili oko dvadeset godina, pa smo se odlučili malo proširiti – napominje Zlata koja s ponosom ističe kako je porijeklo jaja, oraha, lješnjaka i drugih sastojaka za fritule i palačinke s OPG-ova.

- Radimo rukom, sami mijesimo, a ljudi su više nego zadovoljni. Vraćaju nam se i posjetitelji i izlagači – poručuje virska poduzetnica.

Sajam „Adriatic Gastro Show“ održava se na 12.000 kvadratnih metara najatraktivnijeg izložbenog prostora ikad viđenog u Zadru. Ovo je prvi put da se najznačajniji sajam za kvalitetnu pripremu turističke sezone održava u Zadru, i to nakon što je odlukom Grada Splita zatvorena Spaladium Arena, pa su organizatori manifestaciju odlučili preseliti na Višnjik.
 


Reci što misliš!