Biznis

Hyatt Regency Zadar

Betonski radovi završeni izlijevanjem zadnje ploče na postojeću zgradu hotela

Betonski radovi završeni izlijevanjem zadnje ploče na postojeću zgradu hotela

Nakon višemjesečnih radova na gradilištu luksuznog hotela Hyatt Regency Zadar u centru grada, danas će biti izlivena i posljednja betonska ploča na povijesni dio budućeg hotelskog kompleksa čime su završeni svi betonski radovi na novom turističkom objektu.

Radovi se odvijaju po planu te sada slijedi izgradnja krovišta i postavljanje fasade na zgradi hotela. Završetak betonskih radova označava ključni trenutak u realizaciji projekta. Stanovnici i posjetitelji Zadra sada će biti u prilici svjedočiti vizualnim promjenama na simbolu zadarske povijesti posebno kada na red dođu i radovi na uređenju i proširenju ceste ispred samog hotela što je u nadležnosti lokalne gradske uprave.

Paralelno, interijer hotela također poprima svoj oblik kojem prethode postavljanje instalacija i ostali završni radovi.

Izgradnja hotela Hyatt Regency Zadar, luksuznog objekta koji će Zadru donijeti novo turističko ruho i gostima pružiti nove doživljaje, počela je 2022. godine. Vrijednost investicije iznosi 55 milijuna eura, a investitor, Doğuş grupa, potvrđuje da se finalizacija projekta očekuje tijekom 2024. godine. 

Betonski radovi su gotovi i započeli smo s ugradnjom instalacija. Građevinski radovi bit će zaključeni u rujnu 2024. godine, a o datumu otvaranja hotela odlučit ćemo nešto ranije u suradnji s Hyatt International. Iznimno smo zadovoljni s napretkom radova i radujemo se njihovom zaključenju te se nadamo i daljnjoj uspješnoj suradnji svih uključenih strana s obzirom na to da je za realizaciju ovakvog projekta nužan otvoren dijalog između investitora i lokalne zajednice“, rekao je Egemen Çam, projektni menadžer. 

Pored izgradnje hotela planirana je i investicija u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela s ciljem dodatnog osnaživanja urbane kvalitete destinacije. 

U svijetu je prisutan snažan trend izgradnje hotela koju prate kvalitetni rezidencijalni sadržaji. Naša je nakana bila kroz ovaj projekt predstaviti nešto luksuzniji i zeleniji arhitektonski pristup. Namjera nam je privući različite profile kupaca koji cijene sadržaje poput bazena, igrališta i drugih dodatnih objekata, zajedno s odgovarajućim planom upravljanja. Cilj je da korisnici naših rezidencijalnih jedinica uživaju u Zadru, kako u sezoni tako i izvan nje, s obzirom na to da će moći koristiti i hotelske sadržaje koji su blizu njihovih nekretnina“, istaknuo je Burak Baykan, direktor Doğuş grupe za jugoistočnu Europu.

Hotel u povijesnoj zadarskoj jezgri imat će 133 smještajne jedinice na razini 5 zvjezdica i po tome biti perjanica zadarske turističke ponude. Hyatt je jedan od najvećih svjetskih hotelskih lanaca, koji u 72 zemlje raspolaže s oko 1200 hotela s više od 300.000 soba. Rezidencijalni dio imat će, pak, oko 200 rezidencijalnih jedinica koje će korisnicima omogućiti kvalitetan način življenja u sklopu hotela. 

Napredak na gradilištu obilježit će i posjet predstavnika Hyatt grupe koji će sljedeći tjedan obići gradilište i uvjeriti se da se projekt odvija po planu i dogovoru i prema visokim standardima Hyatt brenda. 


Reci što misliš!