što kažete na ovo?
Radnici u hladnjačama mijenjaju vanjskih +35 stupnjeva Celzijusa s -20 u komorama
Radnici u hladnjačama u toplim ljetnim mjesecima mijenjaju vanjskih +35 stupnjeva Celzijusa s -20 u komorama, a kako je tu veliku razliku u stupnjevima osjetiti na vlastitoj koži, pokazali su nam djelatnici Zagrebackih tržnica, sluzbe Veletržnica i hladnjača u sklopu Zagrebačkog holdinga na Žitnjaku.
Oni u hladnjače ulaze u nekoliko slojeva odjeće ispod posebnog radnog odijela za niske temperature.
Kapa i rukavice obvezni su, a na noge idu posebne tople radne cipele.
Svaki novi radnik bar 6 mjeseci privikava se na taj režim promjene temperatura.
Nakon 45 minuta provedenih u hladnjači, treba napraviti pauzu od 20 minuta kako bi se tijelo priviklo na vanjsku temperaturu.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!