Biznis

Ovo su najljepše agentice za nekretnine u Hrvatskoj!

Nekadašnje Miss Universe Hrvatske kroz posao spajaju i poslovno i privatno

Nekadašnje Miss Universe Hrvatske kroz posao spajaju i poslovno i privatno
Ivan Pavlish

Sarah Ivanković i Arijana Podgajski uspješne su mlade žene koje su nakon osvajanja titule Miss Universe Hrvatske svoju karijeru nastavile u nekretninskom businessu u jednoj od najpoznatijih hrvatskih agencija, Eurovilla.

Da nisu samo lijepe one su dokazale i svojim biografijama. Sarah Ivanković, hrvatskoj je javnosti poznata od 2008.godine kada se na svjetskom izboru za Miss Universe plasirala u Top15. Magistrica je ekonomije s poslijediplomskim studijem pripreme i provedbi EU projekata. Uz kontinuirani nadzor nad implementacijom zakonskih propisa te suradnju s institucijama nadležnim za pripremu i provedbu EU projekata, svjesna količine odgovornosti i povjerenja koji su nužni i neophodni kao kapitalni ulog potreban za zadovoljstvo klijenata,  govori nam kako je oduvijek znala da želi raditi u ovoj branši jer je to spoj svega onoga što je jako željela. ''Biti agent za nekretnine u najvećoj agenciji za nekretnine u Hrvatskoj, nije posao koji zaboravljamo kad dođemo kući, on je dio nas.  To je lifestyle!'', priča Sarah.  

Arijana je nedavno predala krunu missice svojoj nasljednici i potpuno se prepustila svojoj strasti- poslu agentice u Eurovilli. Ova perspektivna studentica u svoje slobodno vrijeme aktivno proučava tržište nekretnina i svakodnevno prati  suvremene trendove te ih spaja s dosadašnjim iskustvom. Posao agenta za nekretnine sviđa joj se radi njegove dinamičnosti. ''Ne sjedite u uredu već jurite s terena na teren. Također, svaka nekretnina i klijent su priča za sebe. Nema monotonije jer ni jedan dan nije isti, nikad ne znamo koga ćemo upoznati. U ovom poslu sam shvatila da agent nije samo posrednik već i da mora biti dobar psiholog kako bi shvatio što uistinu netko traži te da razumije ljude i usmjerava ih jer je proces kupnje ili prodaje nekretnine velika stvar koju prolazimo skupa sa svojim klijentima'', govori Arijana.

Što im je najveći izazov? '' Uvjerila sam se kako ponekad klijenti ni sami nisu sigurni što zaista žele pa sam im, osluškujući temeljito njihove potrebe, stil života i način razmišljanja, pronašla nešto dijametralno suprotno od onoga što su opisivali i na kraju je to bio pun pogodak'', kaže Sarah.  Na području Zagreba je iznimno velika potražnja za novogradnjama, a zatim i za stanovima manjih površina no ove dvije ljepotice često i putuju. '' Putovanja su ljepši dio ovog posla, uživam putovati i mali odlazak izvan Zagreba za mene je pravi odmor. Tako spajam poslovno i privatno'', veselo će Arijana.

A koliko im ljepota i šarm pomažu u poslu?  

''Pregovaračke vještine, osjećaj sigurnosti i znanje primarni su faktori i zato su edukacije dio naše svakodnevice. Biti dio Eurovilla tima, odnosno raditi u najuspješnijoj agenciji je ulaznica koja otvara gotovo sva vrata'', govori Sarah. S tim se slaže i Arijana, koja se i dalje školuje jer smatra kako su  poznavanje materije i sama prezentacija uz praćenje svjetskih trendova najvažniji kada odlazite na sastanak s klijentom. Ljepota i šarm, ističu, pomažu u svim poslovima pa tako i u njihovom no zaista nisu presudni i nemaju veze s brzinom kupoprodaje.

 


Reci što misliš!