Biznis

#pozitivno

Zadarski turistički svibanj u plusu, trenutačno se najbolje puni hotelski smještaj

Zadarski turistički svibanj u plusu, trenutačno se najbolje puni hotelski smještaj
Šime Zelić/PIXSELL

Trenutačno se najbolje puni hotelski smještaj. On je trenutačno na 60-70 posto. Privatni je na 40-ak posto popunjenosti u svibnju i dalje raste, prisutni su i nautičari, a jamac dobroj sezoni je i uspješno poslovanje Zračne luke Zadar

U svibnju smo imali porast u odnosu na prošlu godinu preko 30 posto i noćenja i dolazaka. U prvih 5 mjeseci ove godine smo imali 260 tisuća noćenja i 200 tisuća gostiju što je porast od nekih 35 posto u odnosu na prošlu godinu - komentirao je za HRT Ante Galić iz TZ grada Zadra. 

Trenutačno se najbolje puni hotelski smještaj. On je trenutačno na 60-70 posto. Privatni je na 40-ak posto popunjenosti u svibnju i dalje raste, prisutni su i nautičari, a jamac dobroj sezoni je i uspješno poslovanje Zračne luke Zadar i luke Gaženica, dodaje Galić.

- Mi smo u kontaktu s tvrtkama Ryanair i Easy Jet i ostalima i ove godine će zaista biti jedna vrhunska sezona i za Zračnu luku i za luku Gaženica. Mi očekujemo da će se neke linije produžiti i u jesen, a neke će , nadamo se prema sadašnjim pregovorima moći ostati čak i do Nove godine. 


Reci što misliš!