Biznis

evo detalja

U Gradu Beču oslobađa se 21 tisuća radnih mjesta do 2030.

U Gradu Beču oslobađa se 21 tisuća radnih mjesta do 2030.

Do 2030. u austrijskoj će se prijestolnici osloboditi oko 21.000 radnih mjesta. Slobodna radna mjesta otvaraju se zahvaljujući demografskom razvoju, odlascima u mirovinu i novim trendovima na tržištu rada.

Grad Beč jedan je od najvećih poslodavaca u Austriji, a ima oko 67.000 zaposlenih. S brojnim drugim poduzećima natječe se za kvalificiranu i dobro obrazovanu radnu snagu u Austriji, no izdvaja se svojom stabilnošću i raznolikošću.

Do 2030. u austrijskoj će se prijestolnici osloboditi oko 21.000 radnih mjesta. Slobodna radna mjesta otvaraju se zahvaljujući demografskom razvoju, odlascima u mirovinu i novim trendovima na tržištu rada.

Bečka gradska uprava nudi raznolika radna mjesta u brojnim područjima. Pritom je kvalificirana radna snaga najviše tražena u područjima kao što su tehnologija, zaštita okoliša i obnovljivi izvori energije te obrazovanje i socijalna skrb.

Rad u Beču i na Beču

Pod motom „Rad na Beču” glavni je grad Austrije stoga pokrenuo veliku kampanju za zapošljavanje. U zgradi bečke gradske vijećnice 23. svibnja ove godine organiziran je i veliki sajam poslova na kojemu se oko 12.000 posjetitelja moglo informirati o radnim mjestima u austrijskoj prijestolnici. Svi koji se žele zaposliti u Gradu i nakon sajma mogu dobiti više informacija u informativnom centru u blizini vijećnice. Pregled aktualnih oglasa za radna mjesta dostupan je i na posebnoj stranici Grada: https://jobs.wien.gv.at.

Poslovi u bečkoj gradskoj upravi raznoliki su kao i sam grad, a nudi se mogućnost napredovanja, sigurno radno mjesto i dobra usklađenost poslovnog i privatnog, ističe bečki gradonačelnik Michael Ludwig. Član bečkog gradskog poglavarstva za zaštitu okoliša, demokraciju i ljudske potencijale Jürgen Czernohorszky naglašava da je svim zaposlenima u Gradu zajedničko da pridonose visokoj kvaliteti života. „Grad planira provesti velike promjene u narednim godinama, stoga treba mnogo sposobnih umova i ruku, na primjer, pri prilagodbi na klimatske promjene”, dodaje Czernohorszky.

Vaučeri za učenje njemačkog jezika

Proteklih se godina u Beč doselio velik broj građana Europske unije koji čine čak više od polovice doseljenika na godišnjoj razini. Među njima su i brojni stručnjaci – više od 60 % je visokoobrazovanih. Stoga je austrijska prijestolnica nedavno proširila ponudu za učenje njemačkog jezika i za useljenike iz Europske unije. Doseljenici iz EU-a tako dobivaju vaučere u iznosu od 150 eura za sudjelovanje na jezičnom tečaju. Cilj je olakšati im život u novom gradu i ulazak na tržište rada.


Reci što misliš!