Biznis

Metropola

Beč proglašen vodećom svjetskom kongresnom destinacijom

Beč proglašen vodećom svjetskom kongresnom destinacijom
Unsplash

Na ljestvici kongresnih destinacija Međunarodne udruge za kongrese i stručne skupove (ICCA) u 2022. godini Beč je opet zauzeo prvo mjesto, ispred Lisabona i Pariza. I u 2021. je godini unatoč pandemiji bio najbolja kongresna metropola.

S ukupno 162 održana međunarodna kongresa u 2022. godini glavni je grad Austrije zauzeo prvo mjesto na ljestvici Međunarodne udruge za kongrese i stručne skupove (ICCA) objavljenoj u svibnju 2023.

Drugo i treće mjesto pripalo je Lisabonu (sa 144 održana kongresa) te Parizu (134), a nakon njih slijede Barcelona, Prag, Madrid, Berlin, Atena, Bruxelles te London.

 

U skladu s međunarodnim trendom održavanja kongresa uživo, aktualna ljestvica ICCA-e prvi se put nakon pandemije odnosi na kongrese koji su organizirani na mjestu održavanja.

U prošlogodišnju su ljestvici bili uvršteni i hibridni kongresi koji su održani i online.

 

- Ponovno zauzimanje vodećeg mjesta u globalnom, izuzetno kompetitivnom okruženju pokazuje odličnu suradnju svih sudionika u bečkoj kongresnoj industriji kao i kontinuirano povjerenje u Beč kao kongresnu destinaciju, istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Beča Norbert Kettner.

Ove je godine tako već održano 17 velikih kongresa s po više od 3.000 sudionika te četiri kongresa koja prelaze brojku od 10.000 sudionika.

 

Kettner je također dodao kako kongresi uz bogat kulturni život austrijske prijestolnice snažno utječu na stabilnost cijena i daljnji razvoj kvalitetnog turizma.

Beč kao moderna kongresna destinacija usto pruža primjer u području ekološke i socijalne održivosti.

 

Međunarodna udruga za kongrese i stručne skupove provodi usporedbe i na razini zemalja pa je tako Austrija kao i prethodne godine zauzela 11. mjesto u svijetu po broju održanih skupova. Gotovo 70 posto od 232 održana kongresa organizirana su u Beču.


Reci što misliš!