Biznis

COoperation for the ADVancement

Zadrani s Norvežanima o razvoju održive akvakulture

Zadrani s Norvežanima o razvoju održive akvakulture
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarsko Sveučilište organizira radionicu i konferenciju uz Arktičko Sveučilište u Norveškoj (UiT) naziva “COoperation for the ADVancement of Aquaculture in Norway and Croatia – COADVANCe”.

Događanje je najavljeno za četvrtak, 25. svibnja, 2023. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru  s početkom u 9 sati.

Na radionici će se obraditi teme vezane uz izazove u razvoju održive akvakulture. Fokus će biti na smanjenju utjecaja akvakulture na okoliš, prevenciji bolesti i poboljšanju dobrobiti riba, integriranom upravljanju obalnim područjem.

Sudionici radionice i konferencije su iz svih aspekata upravljanja akvakulturom, poput, poduzetnika, studenata, lokalnih i nacionalnih vladinih tijela, znanstvenika.

Tijekom prvog dijela projekta pokrenut će se studijski posjeti znanstvenika i predavača između partnera. Ideja je poticati napredak održive akvakulture i plavih vještina, posebno kod mlađih generacija.

Projekt COADVANCe će rezultirati izgradnjom snažnog okvira za buduću dugoročnu suradnju između Hrvatske i Norveške vezanu za održivi rast akvakulture, kao jednog od vodećih i najbrže rastućih gospodarskih sektora na globalnoj razini.  Ojačat će se bilateralna suradnja koja će spojiti partnere iz obje zemlje, a novouspostavljena mreža bit će izvrsna platforma za daljnju suradnju na temu održive akvakulture i unapređenja plavih vještina između dviju zemalja.

Na otvaranju u 9 sati sudionike će pozdraviti zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške Homma Latif i prorektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić i predstavnik Zadarske županije.

Izlaganja su predviđena do 13 sati, a nakon ručka sudionici će obići Cromarisovo mrijestilište u Ninu.


Reci što misliš!