Biznis

u domu županije

"Kreditom do uspjeha": subvencioniranje kamata na kredite

Iva Pejkovic

U utorak, 23. svibnja 2023., župan Božidar Longin uručit će ugovore o poslovnoj suradnji bankama za realizaciju programa "Kreditom do uspjeha" za subvencioniranje kamata na kredite u Zadarskoj županiji.

Ocjenjujući dosadašnja iskustva s kreditiranjem poduzetništva, stanje u gospodarstvu i potrebu da se malim i srednjim poduzetnicima poboljša pristup financijskim sredstvima, Zadarska županija pokrenula je program "Kreditom do uspjeha" putem subvencioniranja kamata na kredite u Zadarskoj županiji.

Krediti se odobravaju u iznosu od 30.000,00 do 400.000,00 eura za investicije - kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih i poslovnih objekata, nabava nove opreme.

Obrtna sredstva u funkciji investicije mogu financirati do najviše 10% za uslužne djelatnosti, tj. do najviše 20% za proizvodne djelatnosti od odobrenog iznosa investicijskog kredita.

Županija će za odobrene kredite subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00 % godišnje, fiksno, za cijelo vrijeme trajanja kredita (razdoblje korištenja, počeka i otplate).

Uručenje ugovora održat će se u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije s početkom u 10 sati.


Reci što misliš!