Biznis

agro arca

Dragica Jerkov: Woolee je rezultat stalnog inoviranja u proizvodnom procesu, testiranju i primjeni

Dragica Jerkov: Woolee je rezultat stalnog inoviranja u proizvodnom procesu, testiranju i primjeni

Brand Woolee, gnojivo i repelent od vune, naše članice, inovatorice Dragice Jerkov nagrađen najvećom, Grand Prix nagradom međunarodne izložbe inovacija Agro ARCA 2023.

Međunarodna izložba inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro ARCA 2023. održana je u Prelogu 12-14. svibnja.

Okupila je brojne hrvatske i međunarodne izlagače koji su predstavili nekoliko stotina inovacija, uglavnom prigodne, agro tematike. Žiri sastavljen od sveučilišnih profesora i stručnjaka izabrao je Woolee kao najbolju inovaciju izložbe.

Woolee je grupa proizvoda, ekološko gnojivo i repelent, koja nastaje od sirove vune ovce pramenke sa kraških područja Like i Dalmacije. 

Peletirano gnojivo Woolee od vune ovce pramenke sadrži najveći poznati postotak dušika i drugih hranjiva koji  se sporo otpuštaju, tempom kako je biljci potrebno. Osim funkcije gnojenja, Woolee nabubri do 20x i tako akumulira vlagu, koju također lagano otpušta, kako je biljci potrebno da prebrodi sušna razdoblja.

Repelent Woolee je novi proizvod koji se pokazao kao izvrsna zaštita od puževa golaća i drugih nametnika. Potpuno je ekološki i neškodljiv za ljude, za razliku od konvencionalnih repelenata. Nastao je u procesu proizvodnje i testiranja primjene osnovnog Woolee proizvoda.

Naša inovatorica, poduzetnica Dragica Jerkov i njezina obitelj uhvatili su se u koštac s dugogodišnjim ekološkim problemom odbacivanja vune u okoliš. 

Woolee je rezultat stalnog inoviranja u proizvodnom procesu, testiranju i primjeni. Tu inventivnost i ustrajnost prepoznao je stručni žiri Agro ARCA-e i nagradio ih najvećom nagradom izložbe, velikim Grand Prixom!

 


Reci što misliš!