Biznis

zanimljivi podaci

Od svih Europljana, Hrvati daju najviše napojnica dostavljačima

Od svih Europljana, Hrvati daju najviše napojnica dostavljačima
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Glovo, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda, slavi četiri godine rada na hrvatskom tržištu.

U tom su periodu dostavljači koji surađuju s platformom isporučili više od 12 milijuna narudžbi i ukupno prešli 52 milijuna kilometara.

“Hrvatska je vrlo važno tržište za Glovo, a dokaz je činjenica da lokalni tim kontinuirano dovodi poslovanje na potpuno novu razinu u cijelom ekosustavu – za korisnike, partnere i dostavljače. Prepoznajemo neizmjeran potencijal tržišta i predani smo proširenju našeg dosega dodavanjem novih partnera i gradova našoj platformi. U središtu razvoja Glova je naš izniman lokalni tim profesionalaca koji aktivno podržavaju naše partnere u širenju njihovog poslovanja dok ispunjavaju različite zahtjeve Glovo korisnika. Zajedno stvaramo brojne prilike za rast i pozitivan utjecaj na hrvatsko tržište” rekao je Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska.

U prethodne četiri godine Hrvati su najviše naručivali hamburgere, pizze i ćevape. Kada je riječ o namirnicama, najčešće se naručuje voda, a najviše se traže pivo, mlijeko i banane. Jedna od najneobičnijih narudžbi tijekom četiri godine, postavljena u odjeljku “Bilo što” u aplikaciji, bila je: kutije za selidbu, zavjese, bazeni na napuhavanje za djecu, boja za zidove pa čak i gume za bicikle.

Kupac koji je izvršio najskuplju isporuku u posljednje četiri godine je Riječanin. Naručio je pametni telefon vrijedan 10.829 kuna ili nešto više od 1400 eura. Jedan hrvatski korisnik imao je čak 1617 isporuka preko Glova u prethodne četiri godine, što je više od jedne dostave dnevno i to ga čini top korisnikom koji koristi usluge aplikacije.

Dostavljači koji dostavljaju putem aplikacije Glovo od 2019. su prešli 52 milijuna kilometara, a da hrvatski građani itekako cijene njihovu uslugu svjedoči velik broj napojnica. Stoga su hrvatski građani nedavno prepoznati kao oni koji su najčešće davali napojnice dostavljačima od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje.


Reci što misliš!