Biznis

Što kažu brojke?

KUH: Najbolji hrvatski kamp je Zaton Holiday Resort

KUH: Najbolji hrvatski kamp je Zaton Holiday Resort
Dino Stanin / Pixsell

Deset kampova u Hrvatskoj osvojilo je nagrade najvećeg europskog specijalista za kampove ACSI-ja koji ih dodjeljuje na temelju glasova i ocjena kampista, a najboljim kampom u Hrvatskoj za 2023. proglasili su Zaton Holiday Resort, doznaje se iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

Riječ je o nagradama ACSI Awards 2023 koje se dodjeljuju najboljim kampovima u Europi u deset kategorija, za koje su kampisti iz cijele Europe mogli glasati od rujna 2022. do siječnja 2023. godine.

Glasati se moglo putem različitih mrežnih stranica ASCI-a, koje godišnje imaju 60 milijuna pregleda i sadrže informacije o više od 9.500 kampova u 30 europskih zemalja.

 

Osim Zaton Holidaya, kao najboljeg u Hrvatskoj, za 2023. nagrađeni su još kampovi Lavanda (u kategoriji kampa s najboljim restoranom), Bi-Village (s najboljom lokacijom), Aminess Atea Camping Resort (najbolji dog-friendly kamp), Polari (najbolji za djecu) te Krk Premium Camping Resort (s najboljim sanitarnim objektom).

Nagrade su dobili još i Wine camp Hažić (najbolji mali kamp), Omišalj (s najboljim parcelama), Čikat (najbolji za sport) te Falkensteiner Premium Camping Zadar (s najboljim bazenom).

 

Neki od tih kampova nagrađeni su i prošle godine, a Hrvatsku se na mrežnim stranicama ACSI-ja (ili Eurocampings) među 30 zemalja iz Europe izdvaja i po popularnosti i broju kampova.

Sa 187 kampova Hrvatska je tu na 12. mjestu, dok je prva Francuska sa 2.719 kampova, a druga Njemačka sa 1.073.

 

Na trećem je mjestu Nizozemska sa 1.064 kampa, pa zatim Italija s 847, UK s 576 te Španjolska s 501 kampom.

Ispred Hrvatske su još Švedska s 315 kampova, Danska s 296, Austrija s 279, Švicarska s 209 i Norveška sa 198 kampova.

 

Manje od Hrvatske kampova imaju Belgija (135), Poljska (127), Finska (119), Mađarska (110), Portugal (106) itd.

 

Nagradu za najbolji kamp u 2023. komentirali su i iz tvrtke Turisthotel u čijem je vlasništvu Zaton Holiday Resort (kod Zadra), ističući da unatoč kasnijem otvaranju ove godine već imaju dobre rezultate s 32 posto više noćenja nego lani.

Do sada ove godine najviše kampista im je stiglo iz Poljske, a zatim Nizozemske, Slovenije, Njemačke i iz Hrvatske, a nastavak pozitivnih poslovnih trendova očekuju i u nastavku godine, kaže članica uprave Turisthotela Meri Matešić.


Reci što misliš!