Biznis

ususret zwf

Ana Fiolić: Premijerno ćemo probati mlade berbe maraštine i rosea

Ana Fiolić: Premijerno ćemo probati mlade berbe maraštine i rosea
Bojan Bogdanić

Peti po redu Zadar wine festival održat će se na Višnjiku ovog vikenda, 24. i 25. ožujka. Ovogodišnje izdanje okupit će veliki broj izlagača koji dolaze iz svih krajeva Hrvatske.

Ana Fiolić, vlasnica vinarije Fiolić, često posjećuje brojne vinske manifestacije.

Fiolić proizvode možete pronaći u sklopu njihove jako zanimljive vinarije na Boriku, na adresi Matije Gupca 29.

– Za nas mnogo znači što na jednom mjestu možemo razmijeniti iskustva s ostalim vinarima, stupiti u kontakt s raznim distributerima, hotelijerima, ugostiteljima. Isto tako, naš zadarski festival vina ima odlično vrijeme, točno je tempiran. Moći ćemo kušati nove berbe, mlade berbe maraštine i rosea, kazala nam je.

52fbd2b4ddfaa7ef2a4e37919959a3c8.jpg?v=2– Zadarska županija je bila županija dobrog grožđa, ali ne i dobrog vina. Sada se to promijenilo i imamo odlične vinare koji osvajaju brojne svjetske nagrade, kazao nam je Petar Pedišić iz HGK Županijske komore Zadar.

U ovom poslu najveći izazov je iz godine u godinu napraviti najbolje vino koje itekako možemo. Hrvatska vinska scena je još uvijek slabo prepoznata kao vrhunska vinska scena izvan Hrvatske, a raditi na tome zadatak je svakoga tko je istinski zaljubljenik u svoj posao, poput Fiolića.

Anu Fiolić pitali smo i kada se otvara njihov objekt na Gradskoj tržnici Zadar. Pripreme su u tijeku, a s obzirom da svi parametri pokazuju da nas čeka odlična turistička sezona, ovaj vinski kutak, malu oazu u srcu grada, vrijedi spomenuti.


Reci što misliš!