Biznis

snažne žene

Women's Weekend - susret koji nam je trebao

Women's Weekend - susret koji nam je trebao

Izuzetno popularni Weekend Media Festival dobio je jednu posebnu "granu". Imali smo čast biti na prvom Women's Weekendu, u Rijeci od 9. do 12. ožujka, gdje su se okupile brojne vodeće dame iz biznisa, politike, kulture, medija. Nismo ni znale koliko nam je ovaj susret bio potreban.

Upravo tim riječima opisala bi Women's Weekend Festival održan u Rijeci u hali Expordrvo koju su Nevena Rendeli, direktorica Festivala i njezin prevrijedan tim pretvorili u nevjerojatno funkcionalnu i ugodnu oazu.

Osnaživanje, povezivanje, ali i opuštanje... Niti malo pretjerano bilo bi naglasiti koliko je Festival tekao kao na traci, izmjenjivale su se sjajne žene na panelima u razgovorima i raspravama o aktualnim temama... tu je jedna specifična energija s pozornice prenijeta na publiku - i natrag!

Uspješne žene često sumnjaju u svoje sposobnosti i preispituju svoju visoku poziciju, dok kod muškaraca to baš i nije prisutno, a ako jest, onda u najmanjoj mogućoj mjeri, čulo se kroz više panela.

Poslovna je arena jednako muška i ženska i mi se ne trebamo boriti nego autentično djelovati kvalitetnim radom, poručeno je s jednog od panela. 

Predstavnici muškaraca na panelu Women’s Weekenda su se složili da sa ženama puno bolje poslovno funkcioniraju i da su češće imali žene šefice, kao i da je budućnost definitivno na ženskoj strani.

Povela se i rasprava o nedavnom objavljenom televizijskom prilogu o Mariji Jurić Zagorki, koji izazvao burne reakcije u javnosti upravo zbog načina na koji je ova prikazana.

 Jesu li žene vladarice društvenih mreža ili je to vezenje goblena?

Kako se mijenjala percepcija žena u javnom prostoru?

Patimo li od imposter sindroma? Kakav je to Balkanski muškarac 2.0.?

Potiče li se i na koji način jednakost spolova na radnom mjestu? 

Kreću li se tvrtke putem prema rodnoj ravnopravnosti i što poslovni lideri uopće mogu napraviti po tom pitanju?

Sve su ovo samo neka od bezbroj pitanja koja su se otvorila na WWF-u na kojem smo se susreli s protagnosticama velikih i važnih životnih priča a one su nam osim stručnosti i profesionalnosti kojom barataju u poslovnom smislu dodale iskrenost, toplinu i emocije.

Žensku empatiju i solidarnost u Exporthali moglo se udahnuti. 

Dodajmo još i to kako je svaki dan bio osiguran kutak za druženje, kavu i ručak, u Hilton hotelu i jutarnji trening, a poslije panela opuštale smo se na wine partyu i koncertima Nike Turković i Damira Kedže.

Sinergija hotelske industrije i potrebe za punjenjem hotela izvan sezone, plus gradskih, županijskih i turističkih struktura koje žele dovesti ovakve događaje u svoj grad, bila je ključna da 1. regionalni Women’s Weekend bude u Rijeci. No, tko zna, možda se neki budući WW bude radio u Zadru. Veselimo se unaprijed!

 


Reci što misliš!