Biznis

OtokBIZ

Poduzetne žene s Pašmana i Krka: Pozitivnim pričama pokazat ćemo što sve žena može

Poduzetne žene s Pašmana i Krka: Pozitivnim pričama pokazat ćemo što sve žena može
otokpasman.hr / Radio Zadar

Imamo niz žena koje nisu poduzetnice, ali su kvalitetnim projektima jako zastupljene u javnom životu. Njihovim umrežavanjem želimo stvoriti novu energiju u našoj lokalnoj zajednici, kazala je za program Radio Zadra Andreja Baraba, predsjednica udruge Modus Vivendi s Pašmana.

Članice te udruge povezale su se s članicama udruge Žene za otok s Krka, u projektu OtokBiz koji je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

U planu je, uz ostalo, održavanje edukacija, predavanja, webinara, rad na podizanju financijske pismenosti, posjet konferenciji Island Bussines Woman na Krku.

 

- Kad kažem razmjena korisnih informacija, pri tom mislim na mlade žene koje se žele samozaposliti pa im trebaju informacije tipa gdje povući poticaje, u tom moru informacija treba znati gdje i kome ćeš se javiti, to puno znači, rekla je Baraba.

- Žene i ne moraju biti poduzetnice, svaka je osoba vrijedna, imamo članice od grafičkih dizajnerica, fitness trenerica, yoga instruktorica, liječnica do stomatologinja. Mi smo malo drugačije jer se ne bavimo toliko problemima, nego pokušavamo pozitivnim pričama pokušati pokazati što se sve može, govori za Radio Zadar o udruzi Žene za otok s Krka Jovana Čutul.

 

O tome što očekuju od projekta OtokBiz: 

- Kod žena je najviše možda problem nevidljivost, pogotovo žene ruralnih područja često i vode firmu i sve, ali vlasnik je najčešće muška osoba, one su u sjeni, tako da ih treba pokazati u prvom planu, za što su sve sposobne, da nose cijele firme, a i obitelji. Od projekta očekujemo umrežavanje žena jer one vole biti u sjeni, treba ih staviti u prvi plan, rekla je Čutul.

 

Trajanje projekta je od 2.1. do 1.12.2023.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrila je Udruzi Modus Vivendi projekt „OtokBIZ“ za poticanje razvoja civilnog društva na otocima u iznosu od 2.222, 44€.

Partner na projektu je udruga “Žene za otok” s Krka.


Reci što misliš!