Biznis

tradicionalna degustacija u stankovcima

Šampioni 26. Vinkova PZ MasVin i OPG Stjepana Vučemilovića

Šampioni 26. Vinkova PZ MasVin i OPG Stjepana Vučemilovića
Marko Ledenko Mane

Povodom svetkovine sv. Vinka zaštitnika vinogradara i vinara, u stankovačkom domu kulture 28. siječnja održana je 26. degustacija vina „Vinkovo 2023„.

Dom kulture bio je pretijesan za sve ljubitelje dobre kapljice, koji su došli u velikom broju na tradicionalnu manifestaciju vina.

Šampioni ovogodišnjeg 26. Vinkova održanom u Stankovcima su PZ Maslina i vino Rade Bobanovića, te OPG Stjepana Vučemilovića.

26. degustacija vina: Vinkovo u Stankovcima 26. degustacija vina: Vinkovo u Stankovcima

PZ Maslina i vino Rade Bobanovića sorte Merlot dobilo je nagradu za crna vina. OPG Stjepana Vučemilovića sorte Chardonnay dobilo je nagradu za bijela vina.

Rajko Uzelac dobio je nagradu za Maraštinu, koja je po prvi put dodijeljena na ovoj manifestaciji. 

U žestokoj konkurenciji prijavljeno je 145 uzoraka.

U kategoriji bijelih vina zaprimljeno je 66 uzoraka, od toga je nagrađeno njih 33, 13 brončanih isto toliko srebrnih i 7 zlatnih medalja.

U kategoriji crnih vina zaprimljeno je 79 uzoraka, a nagrađeno je njih 55, od čega 20 brončanih ,18 srebrnih i 17 zlatnih medalja .

Kroz ovu manifestaciju profilirali su se vinogradari i vinari koji stalno podižu kvalitetu svojih vina na području Općine Stankovci i širem području Sjeverne Dalmacije.

Šime Škaulj, višegodišnji pobjednik manifestacije, dobio je prestižne nagrade na  svjetskim izložbama vina u Londonu i New Yorku, a njegova vina se piju na kraljevskim dvorovima Europe.

Kako bi svi nazočni ljubitelji dobre kapljice mogli lakše piti i probati vina,  organizataor je pripremio bogat domjenak.

Program je duhovitim izrekama o vinu sjajno vodio Mihovil Mijo -Brkić, novinar Radio Benkovca.

 


Reci što misliš!