Biznis

Rok je 23. siječnja

Turistička zajednica Zadarske županije dodjeljuje potpore

Turistička zajednica Zadarske županije dodjeljuje potpore
Bojan Bogdanić

Predmet Javnih poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije događanjima, kao i projektima koji omogućuju i obogaćuju ponudu posebnih interesa.

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim Internet stranicama www.zadar.hr objavila  javne pozive za dodjelu potpora u 2023. godini.

Predmet Javnih poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije događanjima, kao i projektima koji omogućuju i obogaćuju ponudu posebnih interesa.

Cilj potpora je jačanje ponude i motiva dolazaka, kao i podizanje vidljivosti regionalnog brenda, te su upućeni subjektima javnog i privatnog sektora, a obuhvaća 2 različita modela.  

POTPORE DOGAĐANJIMA 

POTPORE ZA RAZVOJ PROGRAMA TURISTIČKIH PROIZVODA POSEBNIH INTERESA

Prvi je model namijenjen za događanja koja se odvijaju na teritoriju Zadarske županije, a predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju i/ili stvaraju dodatnu ponudu, osobito u pred i posezoni.

Drugi je model namijenjen programima razvoja turističkih proizvoda posebnih interesa namijenjen kako turističkim agencijama koje su specijalisti za destinaciju i nude proizvode posebnih interesa, ali i drugim inicijatorima razvoja takve ponude, poput lokalnih turističkih zajednica i samouprave, ali i OPG-ova i ustanova poput Parkova ili drugih koji se bave zaštitom prirode.

Potpore mogu ostvariti subjekti za edukaciju u svrhu specijalizacije, nabavku opreme i uređenja u svrhu razvoja ponude turističkih proizvoda posebnih interesa, i/ili promidžbe svojih programa i ponude posebnih interesa. 

Povodom objave poziva Mihaela Kadija izjavljuje: 

- Turistička zajednica Zadarske županije potporama tradicionalno želi poticati razvoj turističke ponude i to posebnih interesa, koja će prvenstveno motivirati dolaske turista, a posebice u razdobljima manje turističke potražnje, te uz to probuditi tržišta posebnih interesa i ciljne skupine gdje još nismo dovoljno prepoznatljivi. Također, Turistička zajednica Zadarske županije i nadalje nastavlja poticati aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje doživljaja ali i ravnomjeran razvoj turizma na području cijele županije.  

Predmetni javni poziv objavljen je na web stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok će online prijave biti dostupne do 23. siječnja na linku: https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta. 

Konačnu odluku o visini potpora donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će također biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr.


Reci što misliš!