Biznis

pozitivne priče iz zadra

Izabela Laura: Razlikovati se na tržištu od drugih ključna je stvar u poduzetništvu

Izabela Laura: Razlikovati se na tržištu od drugih ključna je stvar u poduzetništvu
Bojan Bogdanić

Kako pronaći i raditi ono što volite i od toga živjeti? Autentičnošću se može doći do uspjeha, poruka je mlade zadarske poduzetnice. Izabela Laura radila je u medijima, a kada je odlučila ''biti sama svoj šef'' okrenula je novu stranicu u životu i nije požalila.

Izabela Laura gostovala je na Bussines in future konferenciju u zadarskom Code hubu, gdje je mladima prenijela svoja iskustva. 

- Želja mi je bila naći poligon za istraživanje vlastitih interesa, te koje su moje granice, želja mi je bila i biti ispunjenija i sretnija. Krenula sam od onoga što najbolje znam a to su komunikacije i pisanje. S obzirom da su moji prvi klijenti mahom bili iz kulturnog sektora, moram priznati da me je malo poljuljala korona, ali to sam iskoristila za neke druge stvari, primjerice za edukaciju i dodatno učvrščivanje i izgradnju strategije brenda. 

Izabela piše sadržaje za web stranice, blogove i društvene mreže, te naglašava kako smatra da poduzetništvo nije sprint, već maraton!

ef301bf27110d347bf137b5bc51abc8d.jpg?v=2Izabela također ističe važnost izrade financijskog plana i kaže kako se ne treba bojati neuspjeha, već je dobro zatražiti pomoć stručnjaka. Puno se toga već u startu može prevenirati ako se raspolaže dobrim i korisnim informacijama.

- Mislim da je ključno to kako se razlikovati na tržištu od drugih. Također, dobro je osvjestiti vaš prime time, kada ste najbolje fokusirani. Je li to jutro, popodne, večer, noć...nebitno. Postavite granice sebi ali i drugima, naučite reći NE, brinite se o sebi i svom tijelu.

Ulaganje u osobni razvoj najbolja je investicija: 

Biti prizemljen jako je važno, ali isto tako i sanjati veliko. Dobro je znati koja je to potreba na tržištu i vi je možete zadovoljiti, te biti svjestan da sve kreće upravo od vas. Sami sebi možete biti i najbolji suradnik i najgori neprijatelj.

Mnogi mladi imaju strah od pogreške koja će ih ''skupo stajati''.

- Vaš put neće biti pravocrtan; naići ćete na brojne prepreke - neka vam to budu lekcije, učite iz svega. Nemate što drugo nego ići naprijed, korak po korak. Prošla su vremena kada su poslovi bili ''betonirani'' po 30,40 godina. Danas je sve dinamičije, pa tako i promjene karijere. Neka zanimanja još su u razvoju i dolaze neka sasvim nova. 

 


Reci što misliš!

 Izdvojeno