Biznis

#gospodarstvo

Rekordne brojke zaposlenosti u Zadarskoj županiji nastavljene tijekom rujna i listopada

Rekordne brojke zaposlenosti u Zadarskoj županiji nastavljene tijekom rujna i listopada
Bojan Bogdanić

Odlični gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u ranoj jeseni 2022. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana listopada u Zadarskoj županiji evidentirano je 60.235 zaposlenih

To je povećanje za preko dvije tisuće (2.332 ili 3,9 posto) u odnosu na isti dan godinu ranije kada je bilo 57.903 prijavljenih građana.

Odlične brojke u listopadu nadovezuju se na rujan ove godine u kojem je zabilježeno više od 62 tisuće zaposlenih, točnije 62.349 (rast od 4,5 posto) te se time dodatno potvrdila dosad najbolja godina po pitanju broja zaposlenih, ali i po najmanjem broju nezaposlenih.

„Zadarska županija konstantno bilježi značajan rast gospodarskih aktivnosti što izravno utječe na povećanje zaposlenosti. Uz turizam, dodatan iskorak ostvaren je u sektoru ribarstva i marikuluture, a vodeći smo u Hrvatskoj po investicijama u obnovljive izvore energije što je posebno važno istaknuti u kontekstu globalne energetske krize“, kaže župan Božidar Longin te najavljuje da će se na županijskoj razini nastaviti s potporama gospodarskom sektoru.

„Da bismo zadržali trend rasta gospodarstva potrebno je održati investicijsku aktivnost. Zadarska županija u proteklom je razdoblju imala niz aktivnosti i mjera za potpore poduzetništvu, a u tijeku je javni poziv za poticanje razvoja start-up tvrtki. To je jedna nova mjera bespovratnog sufinanciranja razvojnih tvrtki namijenjena njihovom osnaživanju kapaciteta i povećanju konkurentnosti“, istaknuo je župan.

U tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije opisani su uvjeti i način provedbe ovog Programa. Krajnji rok za podnošenje prijava je 05. prosinca 2022. godine.

 


Reci što misliš!