Biznis

turizam u fokusu

U Hrvatsku po "Peace of mind": Nautika i opuštajući odmor u središtu promocije u posezoni

U Hrvatsku po
Šime Zelić/PIXSELL

Hrvatska turistička zajednica na najvažnijim emitivnim tržištima provodi promotivne kampanje koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne i atraktivne destinacije bogatog sadržaja, odnosno kako destinacije idealne za turistička putovanja u posezoni.

Riječ je o kampanjama „Croatia, Full of Islands To Discover“ za promociju nautike i „Peace of Mind“ kojoj je cilj prikazati Hrvatsku kroz luksuznu ponudu usmjerenu na wellness i spa, opuštanje, kulturu, odnosno na raznovrsnu ponudu koja može nadahnuti goste na dolazak u Hrvatsku kako bi pronašli svoj mir i zadovoljstvo.

„Naša je zemlja vrlo dobro prepoznata kao kvalitetna nautička destinacija, a ovaj proizvod u našu zemlju privlači goste tijekom cijele godine. Kada tome pridodamo našu bogatu ponudu kulturnog turizma, eno-gastronomije, wellnessa te velik broj manifestacija, dolazimo do onih dijelova naše ukupne ponude koji Hrvatsku čine idealnom destinacijom za putovanja u pred i posezoni. Trenutno se u našoj zemlji odmara više od 20 tisuća gostiju, a najviše njih boravi u destinacijama kao što su Zagreb, Split, Dubrovnik, Opatija i Poreč.

Putem ovih kampanja, ali i onih koje pripremamo za adventsko razdoblje, želimo privući još veći broj gostiju kako bi dodatno potvrdili i učvrstili već odlične rezultate turističkog prometa ostvarene tijekom ove godine, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

cab850163868b9bf7a36e640caafde2a.jpg?v=2Nautička kampanja provodit će se na tržištima Njemačke, Poljske, Češke, Nizozemske, Italije, Francuske, Velike Britanije i SAD-a sve do kraja prosinca i to putem online oglašavanja i oglašavanja u printu, kao i putem aktivnosti na društvenim mrežama. Kampanja „Peace of mind“ naslanja se na brojna istraživanja prema kojima se potrošači i ljubitelji putovanja sve više fokusiraju na kvalitetan i održiv odmor, odnosno na pronalaženje unutarnjeg mira. Riječ je o globalnoj kampanji koja se provodi na društvenim mrežama te koja obuhvaća 12 najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam. 

Također, obje kampanje za cilj imaju privlačenje turista veće platežne moći, ali i isticanje onih proizvoda te segmenata ponude koji mogu biti nositelji promocije Hrvatske kao kvalitetne cjelogodišnje destinacije. 

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine ostvareno gotovo 104 milijuna noćenja. Navedeno u odnosu na lani predstavlja rast od 24 posto, odnosno 96 posto rezultata iz rekordne 2019. godine. Pritom je u nautičkom charteru ostvareno više od 3.6 milijuna noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast od 17 posto, odnosno rast od 2 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.  


Reci što misliš!