enogastro hit
Splitski festival mediteranske kuhinje okupio više od 40 chefova
U novootvorenom splitskom hotelu Ambasador u srijedu je otvoreno 10. izdanje prestižnog festivala mediteranske kuhinje u Hrvatskoj Taste the Mediterranean (TTM), koji okuplja više od 40 vrhunskih stranih i hrvatskih chefova mediteranske kuhinje.
Ove godine na festivalu sudjeluju chefovi iz deset zemalja, a građani će njihove kreacije moći kušati u 22 splitska restorana. U svakome od njih strani kuhari će pripremati večere, rekla je na otvaranju direktorica festivala Ingrid Badurina Danielsson.
Uz večere u najboljim splitskim restoranima, tijekom festivala uz ostalo će se održavati španjolski dani, radionice "Hranom protiv bolesti" i "Začini i mirisi", natjecanja mladih kuharskih pripravnika, vinske degustacije i izlet na Brač gdje će sudionici, gosti i novinari moći pratiti masterclass.
Festival će trajati do 9. listopada.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!