Biznis

Veleposlanik Mađarske u Zadarskoj županiji:

Hrvatska je među najpopularnijim destinacijama za mađarske turiste

Hrvatska je među najpopularnijim destinacijama za mađarske turiste

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je NJ.E. Dr. Csabe Demcsáka, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj, u pratnji zamjenice veleposlanika Zsófie Gyöngyös i Ádáma Nováka, atašea za europske poslove.

U Domu županije primio ih je župan Božidar Longin, u čijoj su pratnji bili Denis Ikić, predsjednik HGK - Županijske komore Zadar te županijski pročelnici Katarina Miletić, Ante Sjauš i Ivan Šimunić.

Veleposlanika Mađarske župan je izvijestio o gospodarskim, prirodnim, kulturnim i povijesnim podacima Zadarske županije te o razvojnim mogućnostima u sektorima energetike, turizma, marikulture i gospodarstva, s naglaskom na poticanje intenzivnijih aktivnosti u već uspostavljenoj međunarodnoj suradnji s partnerskom Baranjskom županijom iz Mađarske.

Župan je naveo i turističke pokazatelje o broju mađarskih turista koji su tijekom prošle godine ostvarili oko 500 tisuća noćenja, a brojke su u konstantnom porastu.

NJ.E. Demcsáka je zahvalio na korisnim podacima o Zadarskoj županiji  te istaknuo  želju da već uspostavljene dobre odnose s RH dodatno proširi i potakne sveučilišnu suradnju i otvori nove mogućnosti ulaganja i za mađarske poduzetnike na ovom, za njih izrazito atraktivnom području.

Otkako je Hrvatska pristupila jedinstvenom Europskom gospodarskom prostoru 2013. godine, postignut je stalni porast bilateralnih aktivnosti i suradnje te je istaknuo da Mađarska snažno podupire ulazak Republike Hrvatske u Schengenski granični režim. Obrambena i sigurnosna suradnja također su važni elementi mađarsko-hrvatskih odnosa, uz kulturnu razmjenu koja je također vrlo važan aspekt naše suradnje, kao i turizam jer se Hrvatska svake godine nalazi među najpopularnijim destinacijama za Mađare, zaključio je mađarski veleposlanik.


Reci što misliš!