Biznis

inovativni zadar

Do kraja godine Zadar će imati još jedan poduzetnički inkubator

Do kraja godine Zadar će imati još jedan poduzetnički inkubator
Grad Zadar

U Zadru se na Bilom Brigu već vidi nova vizura budućeg Poduzetničkog inkubatora. Bit će to značajno mjesto za razvoj zadarskog poduzetništva i proširenje usluga.

Velik dio radova unutar zgrade je dovršen, a sada je na red došla fasada, te slijedi i neophodno uređenje okoliša.

- Još jednom dokazujemo snagu Grada Zadra i naših tvrtki u korištenju EU fondova. Ovim novim inkubatorom slijedimo smjer razvoja Zadra prema novim i modernim tehnologijama i inovativnim industrijama. Staramo novi prostor i nove mogućnosti za buduće mlade poduzetnike, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić.

Već sada iskazan je interes korisnika, njih tridesetak, koji će na raspolaganju imati moderno zdanje s 20 coworking prostorija, konferencijskom salom za 100 osoba, manjim salama za sastanke, potom tri ureda kapaciteta od 75 do 100 metara kvadratnih.

Kako doznajemo, radovi bi trebali biti dovršeni do kraja godine.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Operativni program konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014-2020, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava KK.03.1.2.21.0001, a ukupne je vrijednosti 24,5 milijuna kuna, od čega 18,5 milijuna bespovratnih sredstava.


Reci što misliš!