Bora, Buljat, Fiolić, Karaba...
Zadarski vinari se prvi put organizirano predstavljaju u Zagrebu
Udruga vinara Zadarske županije predstavit će ovaj vikend u Zagrebu vina regije koja u posljednje vrijeme privlači sve više pozornosti, o čemu svjedoči i čak 17 osvojenih odličja na posljednjem prestižnom Decanterovom ocjenjivanju vina.
Prvi je to organizirani zajednički nastup zadarskih vinara u hrvatskoj metropoli, a svoje potencijale predstavit će zagrebačkim vinoljupcima u subotu, 19. ožujka u novom klubu Peti Kupe (Trnjanska cesta 5, kraj dvorane Lisinski) uz potporu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije te Kluba zadarskih studenata u Zagrebu.
Ovaj novi prostor urbane kulture okupit će devet proizvođača vina iz zadarske regije - Kraljevske vinograde te vinarije Bora, Buljat, Fiolić, Karaba, Ker-Vin, Korlat (Badel 1862), MasVin i Škaulj.
Za potpuni gastronomski doživljaj bit će zadužen poznati zadarski kuhar Renato Kraljev koji će na licu mjesta pripremati delicije poput paškog baškotina sa skutom, kozicama i šparogama, mariniranih inćuna s artičokom ili sipe s kremom od slanutka.
Predstavljanje vinarija počinje u 13 sati, a od 19 sati nastavlja se plesnim programom za koji će biti zadužen DJ Pepi Jogarde.
„Pozdravljamo ovaj zajednički nastup naših vinara u Zagrebu i očekujem da će ovaj događaj potvrditi da su naši vinari krenuli krupnim koracima prema uspjehu u vinskom svijetu. Time doprinose ostvarenju naše težnje da Zadarsku županiju brendiramo kao eno-gastro destinaciju. Zagrebačko tržište svakako je zanimljivo našim proizvođačima i pružit ćemo im maksimalnu potporu i u budućim aktivnostima“, poručio je župan Božidar Longin.
Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu najavio je još jedan važan za naše vinare. Naime, u utorak, 22. ožujka u Kneževoj palači će se održati prvo izdanje Dana vina i gastronomije Zadarske županije.
„Ovim događanjem Zadarska županija u suradnji s našom Turističkom zajednicom nastavlja snažnu inicijativu povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje s turizmom te stvaranja prepoznatljivosti lokalne eno-gastronomske ponude u vidu turističke ponude naše županije. To je zamišljeno kao svojevrsni B2B susret proizvođača i ugostitelja, s ciljem nastavka njihove zajedničke suradnje oko povećanja količine domaćih proizvoda i njihovog plasmana u ugostiteljskim objektima“, naglasio je Segarić.
Dvije najambicioznije grane u Županiji, turizam i gastronomija, povezani s već dobro uspostavljenom bazom turista koji posjećuju Županiju, a time predstavljaju snažne temelje za otključavanje regionalnog potencijala gastronomije u turizmu.
Vezane vijesti
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u kontroli prometa u petak, 13. prosinca u 15.35 sati u Bibinjama zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita.
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
Izdvojeno
-
Odlukom općinskog načelnika, Općina Preko i ove će godine umirovljenicima i korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi dodijeliti božićnice.
-
Na blagdan svete Lucije učenici Osnovne škole Voštarnica, u pratnji ravnateljice Irene Dukić i učiteljica edukacijskih rehabilitatorica, posjetili su zadarsku gradsku upravu.
-
Dođite u Glazbenu zbirku Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak 16. prosinca na Božićni kviz!
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
Reci što misliš!