Biznis

#HTZ

Dubrovnik među najboljim kongresnim destinacijama u regiji

Dubrovnik među najboljim kongresnim destinacijama u regiji
Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovnik je za 2021. najbolja kongresna destinacija srednje i jugoistočne Europe u kategoriji do 1200 sudionika, prema regionalnom specijaliziranom časopisu za poslovni turizam Kongres Magazine.

O tom su priznaju Dubrovniku i njegovoj kongrensoj ponudi izvijestili u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), čiji direktor Kristjan Staničić ističe važnost takvog priznanja posebice u situaciji pandemije u kojoj je upravo poslovni turizam jedan je segmenta koji je najviše pretrpio.

Vjeruje da će priznanje Dubrovniku, ali i uvrštenje ostalih hrvatskih destinacija na listu regionalnih kongresnih odredišta prema Kongres Magazinu uvelike pomoći u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za poslovna putovanja.

I iz Turističke zajednice grada Dubrovnika to smatraju važnim, nazivajući ga i prestižnim priznanjem, kao i nagradom svima koji djeluju u poslovnom turizmu.

Časopis za poslovni turizam Kongres Magazine objavio je i za ovu godinu listu najboljih kongresnih destinacija srednje i jugoistočne Europe "Meeting Experience Index 2021", na koju su, osim Dubrovnika uvrštene još iz Hrvatske i kongresne destinacije Split, Opatija, Rovinj i Šibenik.

U drugim kategorijama na toj listi, Beč je proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji za više od 2000 sudionika, Tallinn u kategoriji do 2000 sudionika, Bohinj u kategoriji do 700 sudionika, a Prag su proglasili najboljim u kategoriji "Nova Europa".


Reci što misliš!