Biznis

zračna luka zadar

Lufthansa do kraja srpnja sa sedam tjednih letova prema Zadru

Lufthansa do kraja srpnja sa sedam tjednih letova prema Zadru
Shutterstock

Zadarska zračna luka trenutno ima sedam tjednih letova ovog avioprijevoznika. Linija iz Münchena prometuje tri puta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom, dok linija iz Frankfurta prometuje četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, subotom i nedjeljom.

Kompanija koristi zrakoplove tipa CRJ900, E195, A320 i A321 prema zadarskoj zračnoj luci.

Ova članica Star Alliance grupacije, revidirala je svoj red letenja za drugu polovicu srpnja i početak kolovoza, javlja Croatian Aviation.

U njemu je najavljeno gotovo 55 tjednih letova prema Hrvatskoj, što je blago smanjenje u odnosu na prvu polovicu ovog mjeseca. 

Lufthansa će u nastavku ovog mjeseca prometovati na 11 međunarodnih linija prema Hrvatskoj iz svoje dvije glavne baze - Frankfurta i Münchena. 

Smanjenje broja tjednih operacija prema Zagrebu

Lufthansa smanjuje broj tjednih letova prema Zračnoj luci Zagreb u srcu sezone. Naime, umjesto dosadašnja dva leta dnevno (14 puta tjedno), kompanija će sada prometovati 11 puta tjedno prema Zagrebu. Umjesto dva, sada je jedan let dnevno dostupan ponedjeljkom, utorkom i srijedom. 

U medijima se proteklih dana pisalo o povezanosti zagrebačke zračne luke, pa je većina prenijela vijest da je Zagreb upravo s Lufthansom povezan s Münchenom, što je netočan podatak. Naime, Lufthansa je tu liniju trajno ukinula te na njoj planira prometovati od ove jeseni, no šanse za to su zbilja male. München i Zagreb povezuje Croatia Airlines s pet tjednih letova. 

Smanjenje broja tjednih operacija Lufthanse na liniji između Frankfurta i Zagreba jest neočekivano, osobito kada znamo da kompanija povećava broj tjednih operacija prema zračnim lukama u susjedstvu. 

Dva tjedna leta prema Rijeci

Riječka je zračna luka s početkom srpnja napokon dobila linije ovog avioprijevoznika. Linije Lufthanse prema Münchenu i Frankfurtu prometuju jednom tjedno, obje subotom. Na liniji iz Frankfurta prometuju zrakoplovi tipa A320, dok na liniji iz Münchena kompanija koristi manje zrakoplove tipa CRJ900. 

Pet tjednih letova prema Puli

Pulska zračna luka također ima linije prema Münchenu i Frankfurtu, no u prometu je više tjednih letova u odnosu na Rijeku. Naime, linija iz Münchena za Pulu prometuje subotom i nedjeljom, dok linija iz Frankfurta prometuje ponedjeljkom, petkom i subotom. Kompanija na liniji iz Frankfurta koristi zrakoplove većeg kapaciteta (A320).


Reci što misliš!