Biznis

novosti

FlixBus obnavlja međunarodne linije na kojima je prometovao 2019.

FlixBus obnavlja međunarodne linije na kojima je prometovao 2019.

Autobusni prijevoznik FlixBus obilježava pet godina od ulaska na hrvatsko tržište, tijekom kojih je prevezao više od tri milijuna putnika, a za ovu godinu najavljuje obnovu svih međunarodnih linija na kojima je prometovao prije dvije godine.

Nakon značajnog pada prometa u međunarodnom prijevozu prošle godine kao posljedice pandemije koronavirusa, FlixBus ove godine očekuje rast prometa, posebno u turističkoj sezoni, kaže se u priopćenju FlixBusa.

Unatoč još uvijek strogim epidemiološkim mjerama i ograničenjima prelaska granica unutar EU-a, u FlixBusu zamjećuju rast ranih kupnji karata na međunarodnim linijama koji povezuju Hrvatsku s tradicionalnim turističkim tržištima.

Ove će sezone, prema najavama, FlixBus ponovno uspostaviti linije s 50 odredišta u osam država: Njemačkoj, Sloveniji, Poljskoj, Austriji, Italiji, Češkoj, Mađarskoj i Srbiji.

Iz FlixBusa očekuju da će ove godine ukupni međunarodni promet putnika na linijama koje povezuju Hrvatsku s ključnim emitivnim tržištima u turističkoj sezoni biti otprilike na razini 70 posto istog prometa iz 2019. godine. Predviđanje je, inače, u skladu je s očekivanjem domaćeg turističkog sektora.

Od dolaska na domaće tržište 2016. godine, FlixBus je sa svojih 12 lokalnih partnera, 149 autobusa i preko 700 vozača, povezao više od 250 destinacija diljem Hrvatske i Europe te je omogućio direktna putovanja u 12 država.

Direktor FlixBus CEE South regije Ante Grbeša ističe da je prije pandemije godišnji rast broja putnika tijekom sezone dosezao i do 80 posto prema određenim destinacijama.

“Ove godine, s obzirom na ubrzanje cijepljenja i definiranje pravila putovanja unutar EU, očekujemo ponovno pozitivan trend rasta zbog čega ćemo krajem svibnja i tijekom lipnja aktivirati gotovo sve destinacije unutar mreže linija koju smo imali rekordne 2019.”, kaže Grbeša.


Reci što misliš!