Biznis

potvrda iz uprave

Oliver Dörschuck novi je izvršni direktor D-Marina

Oliver Dörschuck novi je izvršni direktor D-Marina

Izvršni odbor D-Marin grupe sa zadovoljstvom objavljuje imenovanje Olivera Dörschucka kao novog izvršnog direktora, a odluka Odbora na snagu stupa 1. lipnja 2021.

Oliver u D-Marin donosi iznimno iskustvo i izvrsne rezultate stečene u industrijama ugostiteljstva i turizma, što će dodatno osnažiti D-Marin grupu u daljnjem rastu i postaviti nove standarde u upravljanju marinama i nautičkom poslovanju te ponuditi jedinstveno iskustvo našim gostima.

Oliver Dörschuck u D-Marin dolazi iz SSP Grupe, tvrtke koja dizajnira i upravlja restoranima u turističkim destinacijama, uključujući zračne luke, željezničke postaje te servisne stanice na autocestama. Na mjestu izvršnog direktora za kontinentalnu Europu nadmašio je tržišni rast kroz inovativne i učinkovite usluge i F&B koncepte, osvajajući natječaje te preuzimajući i integrirajući konkurente.

Prije SSP-a, Oliver je bio dio tima TUI Grupe 14 godina, s najdužim stažem kao predsjednik Uprave za Njemačku, Austriju, Švicarsku i Poljsku. Za vrijeme njegovog upravljanja, kompanija je započela projekt “TUI Customer Experience”, s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti na svakom koraku korisničkog putovanja uz pomoć digitalnih alata, što je iskustvo za koje očekujemo da će biti od velike koristi i u D-Marinu. Oliver Dörschuck je kreirao i pokrenuo nekoliko hotelskih brendova na Mediteranu te je vrlo iskusan u upravljanju dobiti.

60372808cea3b010361ded51306cba28.png?v=2Ovo imenovanje jasan je odraz dugoročne strategije D-Marina u pružanju jedinstvenih i raznovrsnih doživljaja gostima kroz sve veću mrežu marina. Oliver Dörschuck nasljeđuje Stevena Rudnitskyja, aktualnog predsjednika i privremenog glavnog izvršnog direktora tvrtke D-Marin, koji će i dalje ostati aktivno uključen kao predsjednik. 

O tvrtki D-Marin

D-Marin vodeći je operator vrhunskih marina. Tvrtka je osnovana 2003. godine, a sjedište joj je u Ateni. Upravlja poslovanjem ukupno 14 marina u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Crnoj Gori, s ukupno 7436 morska veza i suhim vezovima za ukupno 2025 plovila. D-Marin je predan pružanju vrhunskih usluga na području upravljanja poslovanjem marina i njihova razvoja. Klijentima pruža jedinstvena iskustva, a poslovnim partnerima izvanredan standard u kvaliteti. Tri hrvatske marine dio su grupe D-Marin: Mandalina u Šibeniku te Dalmacija i Borik na zadarskom području.  

O tvrtki CVC Capital Partners

CVC je vodeća tvrtka za savjetovanje o rizičnom kapitalu i ulaganjima. Osnovana je 1981. godine, a danas ima mrežu od 23 ureda i više od 550 zaposlenika diljem Europe, Azije i SAD-a. Do danas je CVC osigurao obveze nekolicine vodećih svjetskih institucionalnih ulagača u vrijednosti većoj od 160 milijardi američkih dolara, zahvaljujući svojim strategijama rizičnog kapitala i kreditnim strategijama. CVC trenutno upravlja ukupnom imovinom čija vrijednost iznosi otprilike 105 milijardi dolara. Osim toga, fondovi kojima CVC upravlja ili ih savjetuje ulažu u više od 80 tvrtki diljem svijeta, istovremeno zapošljavajući više od 400 tisuća ljudi u brojnim zemljama. Danas te kompanije imaju kombinirane godišnje poslovne prihode od oko 92 milijarde dolara. Dodatne informacije o CVC-u možete pronaći na stranici www.cvc.com.


Reci što misliš!