Biznis

#turizam

Turistička pristojba u nautici plaćat će se isključivo putem online portala

Turistička pristojba u nautici plaćat će se isključivo putem online portala
Hrvatska turistička zajednica

Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naplata turističke pristojbe u nautici moguća je jedino i isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr.

Sukladno navedenome, nautičari koji su vlasnici plovila koje nije plovni objekt nautičkog turizma istu više ne mogu kupiti u prostorijama lučkih kapetanija i ispostava.

- Riječ je o portalu kojeg smo pokrenuli prošle godine u srpnju i koji je odlično prihvaćen među nautičarima. Osim hrvatskog, portal je dostupan na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a u pripremi su i prijevodi na ostale jezike s fokusom na tržišta koja generiraju najznačajniji broj nautičkih gostiju“ - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako je online naplata turističke pristojbe u nautici dodatni korak u pozicioniranju Hrvatske kao sigurne turističke destinacije koja svojim gostima jamči kvalitetnu i sigurnu uslugu što je iznimno važno u okolnostima globalne pandemije.