Biznis

Paket24

Hrvatska pošta dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

Hrvatska pošta dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke
TZ Silba

Hrvatska pošta od danas je za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24.

Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma.

Dostava uslugom Paket24 na otoke ovisi o više uvjeta, poput propisane mase vozila na trajektima i ograničenja ili zabrane vožnje kombijima po otoku, stoga se dostava na pojedinim otocima obavlja do poštanskog ureda u kojem korisnik može preuzeti paket.

Novim izmjenama obuhvaćene su i narudžbe iz internetske trgovine Žuti klik (www.zutiklik.hr).

- Hrvatska pošta kontinuirano traži načine da njene usluge građanima budu još dostupnije. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima, te je ova odluka donesena na dobrobit svih naših korisnika na otocima, kažu iz HP-a.

Poštanske urede na kopnu i otocima pretvaramo u centre usluga u kojima privatni i poslovni korisnici mogu osim poštanskih obaviti i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge.

U poštanskim uredima mogu se koristiti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u sklopu kojih se mogu preuzeti potvrde ili predati zahtjevi. Više od 1000 poštanskih ureda najveća je maloprodajna mreža u Hrvatskoj, a nalaze su u više od 800 mjesta.


Reci što misliš!