Biznis

kreativni turizam

Međunarodno priznanje za Etnoland Dalmati

Međunarodno priznanje za Etnoland Dalmati
croatia tourism

U konkurenciji među 19 zemalja jugoistočne Europe gdje obitava preko 340 milijuna stanovnika, ETNOLAND Dalmati u Pakovu Selu osvojio je međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”.

Nagradu je dodijelio Zavod Big iz Slovenije 22.10.2020. i jedini dobitnik u Dalmaciji u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj” je tematski park ETNOLAND Dalmati.

Dodjela nagrade se trebala održati u Ljubljani, Slovenija, ali zbog pandemije izazvane korona virusom, ista je održana virtualno.  

Joško Lokas, vlasnik i idejni začetnik ovog projekta nam kazuje: “Sretni smo što ovu prestižnu nagradu donosimo u Hrvatsku i Dalmatinsku Zagoru, te činjenicom da je naš projekt prepoznat i na međunarodnoj razini. Ni u teškim vremenima ne smijemo prestati pričati o sebi i o dostignućima naših predaka. Svaki suhozid, svaka bunja i svaki susak su dio nas i imaju priču. A mi je pričamo. Ova nagrada je na ponos svima nama. ” 

ETNOLAND Dalmati ima Etnografsku zbirku u Pakovu Selu koja je upisana u registar kulturnih dobara pri Ministarstvu kulture RH. Na interaktivan i moderan način se posjetitelje upoznaje s identitetom i temperamentom Dalmacije, a za potpuni doživljaj posjetitelja se pripremaju tradicionalne delicije. Jedna od glavnih okosnica priče je drniški pršut koji u ovim krajevima ima stoljetnu tradiciju. Osim što posjetitelji mogu doživjeti turu s vodičem uživo, priču je moguće i poslušati pomoću audio uređaja.

Unutar tematskog parka ETNOLAND se nalazi i Skulptura 3 slavnog hrvatskog kipara Nikole Vudraga. Ponuda tematskog parka ETNOLAND uključuje i sadržaje za djecu, čime se stvara jedinstveni kompleks.

Nakon brojnih nacionalnih nagrada, ovaj tematski park ostvario je i međunarodni uspjeh u konkurenciji zemalja koje uključuju među ostalim Italiju, Austriju, Cipar, Tursku, Srbiju, Crnu Goru, Grčku.

Nagradu dodjeljuje Zavod Big – vodeći zavod za sustavno istraživanje, ocjenjivanje i promociju kreativne snage i poslovnih potencijala jugoistočne Europe, sa sjedištem u Ljubljani, Slovenija.

Zavod Big spaja 19 zemalja i preko 340 milijuna stanovnika. Države koje su uključene su: Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Cipar, Češka, Grčka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Turska. 


Reci što misliš!