Biznis

velika potražnja

Nekretnine u Zadru i Viru tijekom kolovoza bile pod posebnim "povećalom" kupaca

Nekretnine u Zadru i Viru tijekom kolovoza bile pod posebnim
Marko Dimic/PIXSELL

Tijekom kolovoza najveća potražnja za stanovima za prodaju ili najam, te za kućama za prodaju zabilježena je u Zagrebu. Osim Zagreba, u kolovozu je naglasak stavljen i na otok Vir koji je bio izrazito tražen od strane inozemnih posjetitelja zainteresiranih za kuće i zemljišta.

No, Vir se ističe i po tome što je po pitanju potražnje posjetitelja oglasnika Crozilla za građevinskim zemljištima, pretekao Zagreb koji je dugo vremena bio ponosno utaboren na prvoj poziciji.

Zagreb, Rijeka, Osijek, Split, Pula i Zadar gradovi su u kojima se tijekom kolovoza najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju. Gotovo isti gradovi, samo poredani drugačijim redoslijedom nalaze se na ljestvici najtraženijih za najam stanova, pa je najveća potražnja vladala za onima u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru i Puli. Kao i u prethodne dvije rubrike, Zagreb je i po pitanju kuća za prodaju držao visoko prvo mjesto, a zatim ga slijede Vir, Osijek, Poreč i Zadar.

Vir je, unatoč velikoj izgrađenosti, postao još poželjnije mjesto za izgradnju novih objekata, pa je upravo taj otok tijekom kolovoza na oglasniku Crozilla.com bio predvodnik prema potražnji za građevinskim zemljištima. Nakon onih na Viru, u kolovozu je vlada velika potražnja i za zemljištima u Zagrebu, zatim na Krku, te Poreču i Puli.

Poljoprivredna se zemljišta na oglasniku Crozilla uvelike traže na moru, a u kolovozu su najtraženija bila ona na otocima Krku i Viru, a zatim u Poreču, Rovinju, te Kaštelima i Šibeniku.

Strani kupci orijentirani na nekretnine na moru

Podaci oglasnika Crozilla pokazali su kako potencijalni strani kupci najveći interes pokazuju za nekretninama na Jadranu.

Kada je riječ o stanovima za prodaju, najviše su ih pretraživali oni iz Njemačke, BiH, Austrije, Slovenije i Švicarske, a pritom su najveću pozornosti dali Crikvenici, a zatim i Zagrebu, Puli, Vodicama i Rijeci.

U potrazi za najmom stanova u kolovozu su prednjačili posjetitelji iz Njemačke, Austrije, BiH i Švicarske, a najviše su pretraživali ponudu stanova u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Opatiji.

Inozemni posjetitelji oglasnika Crozilla kuće su i u kolovozu najviše pretraživali na području Vira, a popularna je bila i Crikvenica te Vodice, Zadar, Poreč i Krk. Nijemci, Austrijanci i Švicarci pokazivali su najveći interes za ponudu nekretnina oglašenih u ovoj rubrici.

Vir se na prvom mjestu našao i kada je u pitanju potražnja za građevinskim zemljištima, a slijede ga Pelješac, Poreč, Krk i Zadar. Najveći broj inozemnih posjetitelja zainteresiranih za ponudu zemljišta oglašenih na Crozilla.com dolazio je iz Njemačke, Austrije, BiH i Švicarske.

Osim građevinskih, strance zanimaju i poljoprivredna zemljišta, a tijekom kolovoza su najviše pretraživali ponudu onih na području Krka i istarskog područja gdje prednjači Poreč, a zatim Rovinj, Ližnjan, Umag i Medulin. Poljoprivredna zemljišta na oglasniku Crozilla.com u kolovozu su najviše zanimala posjetitelje iz Njemačke, Slovenije, Austrije te BiH.


Reci što misliš!

 Izdvojeno