Biznis

Isplatio se dugogodišnji rad!

Apsolutni šampion "Vinfest" Benkovac 2020. je Trifun Poljak sa Cuvee vinom

Apsolutni šampion
Vesna Benić

Crno vino Cuvee vinara Trifun Poljaka apsolutni je šampion ovogodišnjeg 11. Festivala vina srednje i sjeverne Dalmacije “Vinfest” Benkovac 2020. Njegov Cuvee, mješavina sorti Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah berba 2015, ocijenjen je s visokim 91 bodom.

Ovaj vikend u krugu najuže obitelji i bliskih prijatelja slavilo se u vinariji Poljak u Diklu kod Zadra. A razlog slavlja nije slučajan.

Crno vino Cuvee vinara Trifun Poljaka apsolutni je šampion ovogodišnjeg 11. Festivala vina srednje i sjeverne Dalmacije “Vinfest” Benkovac 2020. Njegov Cuvee, mješavina sorti Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah berba 2015, ocijenjen je s visokim 91 bodom.

Trifun je izjavio: 

"Isplatio se dugogodišnji rad u pravljenju vina. O vinarstvu godinama sam se educirao u Švicarskoj upijajući savjete vrsnih svjetskih znalaca. Pripala mi je čast da budem ovogodišnji šampion  “Vinfesta”Benkovac 2020. u kategoriji zrelih crnih vina.  Zbog toga sam ponosan, sretan i zadovoljan da mi je pripala ta titula, pokraj ostalih vrhunskih vinara koji su u samom vrhu po kvaliteteti crnih vina.  Ovim putem čestitam i ostalim vinarima Vinfesta".

Podrumi "Vina Poljak" nalaze se u Zadru, uz samu morsku obalu, u Diklu" čiji je pokretač i vlasnik Trifun Poljak.

Sakupljajući znanja na visokoj međunarodnoj vinskoj sceni Trifun Poljak je postigao da su njegova vina u državnom Zavodu za vinarstvo, vina Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon iz berbe 2016 također ocijenjena sa odličjem vrhunskog vina, a Cuvee iz berbe 2016 ocijenjen sa nevjerovatnih 90 bodova što je san svakog vinara i rijetko tko doživi u svojoj vinarskoj karijeri 90 bodova što bi slobodnim prijevodom značilo u ocjeni “Veliko Zlato”.

Vina Poljak respektiraju tradiciju Dalmacije i dalmatinskih slavnih vina, ali uz inovativan pristup i pomno osluškujući trendove u vinarstvu. Od 2010 godine  iznimno su nagrađivana a oduševljavaju mirisima, pitkošću i svježinom, te sa svakog natjecanja donose zlatne medalje i brojna odličja. Vina su prisutna kako na hrvatskom tržištu, tako i na inozemnom.

Proslava šampionske titule bila je u skromnom broju okupljenih ljudi zbog epidemije Covid-19 ali ozračje pozitivno i radosno. Tom prigodom Trifun je održao malu školu degustacije vina.

Naravno degustirao se njegov šapionski Cuvee, a uz obitelj i bliske prijatelje , proslavi su nazočili i Vedran Stapić jedan od osnivača uglednog portala “Agroklub” koji osim u Hrvatskoj ima svoja izdanja i u susjednim zemljama, Nedeljko Jusup urednik priloga “Plodovi zemlje i mora” Zadarskog lista i lokalna televizija Diadora TV.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti