Biznis

#koronavirus

Amazon namjerava zaposliti dodatnih 75.000 radnika zbog snažnog rasta internet trgovine

Amazon namjerava zaposliti dodatnih 75.000 radnika zbog snažnog rasta internet trgovine
Shutterstock

Internetska maloprodajna tvrtka Amazon namjerava zaposliti dodatnih gotovo 80 tisuća radnika kako bi podmirila val potražnje pokrenut zatvaranjem fizičkih trgovina u sklopu mjera suzbijanja pandemije koronavirusa.

Amazon je u ožujku zaposlio 100 tisuća radnika u SAD-u a u najnovijem priopćenju najavljuje da namjerava zaposliti još 75 tisuća.

Tvrdi i da je povisio plaće radnicima u SAD-u i da radi na mjerama zaštite nakon izvješća o povećanju broja zaraženih na pojedinim lokacijama. Internetska trgovina bilježi snažan rast potražnje i ima teškoća s poštivanjem rokova i punjenjem zaliha.

Američke vlasti naložile su u međuvremenu da prioritet pri isporuci imaju osnovne kućanske potrepštine. Amazon je ujedno obustavio prodaju određenih medicinskih i sanitarnih proizvoda, preusmjerivši pošiljke u bolnice i slične ustanove.

Vijest o zapošljavanju u Amazonu vremenski se poklopila s naglim skokom nezaposlenosti u SAD-u. Od sredine ožujka više od 16 milijuna Amerikanaca zatražilo je isplatu naknade za nezaposlene a analitičari procjenjuju da je stopa nezaposlenosti prešla u dvoznamenkasto područje.

 


Reci što misliš!