Biznis

#promocija

Hrvatski turizam idući tjedan predstavlja se na sajmu BIT u Milanu

Hrvatski turizam idući tjedan predstavlja se na sajmu BIT u Milanu

Hrvatski turizam predstavlja se idući tjedan na turističkom sajmu BIT u Milanu, gdje će biti i ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, najavili su u petak iz Ministarstva turizma, podsjećajući na važnost tog sajma zbog talijanskog tržišta, koje je za hrvatski turizam jedno od jačih.

Ministar Cappelli i direktor Staničić u Milanu će na sajmu BIT biti u ponedjeljak, 10. veljače, a tom će prilikom održati i niz sastanaka s talijanskim partnerima, touroperatorima, avioprijevoznicima, agencijama i drugima.

Osim HTZ-a koji je nositelj hrvatskog nastupa, ponudu predstavlja deset suizlagača iz Hrvatske na HTZ-ovu  štandu, turističke zajednice i tvrtke, prijevoznici i drugi.

Tijekom sajma, koji se održava od 9. do 11. veljače, na štandu HTZ-a će se svakodnevno održavati prezentacije eno-gastronomske, kulturne i glazbene ponude u organizaciji  TZ-a Krapinsko-zagorske županije, dok je za ponedjeljak, 10. veljače, predviđena prezentacija turističke ponude Kvarnera i Rijeke te projekta Rijeka-Europska prijestolnica kulture 2020. u organizaciji turističke zajednice Kvarnera i Rijeke.

BIT u Milanu najvažniji je međunarodni turistički sajam u Italiji, koji ove godine obilježava 40 godina, a svake godine na njemu se predstavlja oko 1.300 izlagača iz više od 100 svjetskih destinacija.

Iz Italije je u Hrvatsku prošle godine došlo 1,2 milijuna turista, koji su ostvarili 5,5 milijuna noćenja, što su bili porasti od 2 i 3 posto u odnosu na 2018.


Reci što misliš!