Biznis

trgovački lanac

Konzum raspisao natječaj za proizvode malih lokalnih proizvođača

Konzum raspisao natječaj za proizvode malih lokalnih proizvođača
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Trgovački lanac Konzum raspisao je natječaj za uvrštenje proizvoda malih lokalnih proizvođača u svoju maloprodajnu mrežu, objavili su u petak iz Konzuma.

Prijaviti se mogu proizvođači koji su ispunili osnovne uvjete: registraciju poljoprivrednih aktivnosti u skladu s načinom na koji se hrana prodaje u klasičnoj maloprodajnoj mreži te pružanje informacija potrošačima na ambalaži.

Zadovoljavaju li zakonske uvjete, proizvođači se mogu javiti na natječaj na Konzumovim mrežnim stranicama.

Predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić je istaknuo kako je Konzum svjestan važnosti očuvanja tradicije renomiranih hrvatskih proizvođača, ali i nužnosti daljnjeg poticanja novih, posebno malih proizvođača.

Putem natječaja, kako je kazao, dodatno će se proširiti Konzumova ponuda vrhunskih proizvoda iz svih hrvatskih krajeva.

"Svaki proizvođač ima svoje proizvodne prednosti i ograničenja, no mi mu nudimo mogućnost suradnje sukladnu njegovim potrebama i mogućnostima, tako da njegovi proizvodi budu dio lokalne ponude u ograničenom broju prodavaonica, prisutni na prodajnim mjestima u njegovoj regiji ili cijeloj Konzumovoj mreži", istaknuo je Ledić.

Napominje kako Konzum proizvođačima jamči potpunu podršku u pripremi proizvoda za plasman u prodavaonice, adekvatno pozicioniranje na prodajnim mjestima u okviru zakonske regulative te promociju kroz integriranu i postojanu marketinšku komunikaciju projekta.

Iz Konzuma kažu da proizvodi hrvatskog porijekla čine oko 80 posto njegova ukupnog prometa voćem i povrćem.

Dodaju da u kategoriji crvenog mesa, Konzum surađuje s praktički svim relevantnim domaćim proizvođačima i njihovim kooperantima.


Reci što misliš!