Biznis

InnoXennia Caffe

Zadarskim srednjoškolcima za kreativne ideje na raspolaganju 10.000 kuna

Zadarskim srednjoškolcima za kreativne ideje na raspolaganju 10.000 kuna
Radio Zadar

Ustanova INOVAcija provodi projekt uspostavljanja turističke platforme s ciljem praćenja održivog razvoja turizma, a u rješavanju problema pomažu im i učenici Prirodoslovno-grafičke škole te Gimnazije Franje Petrića.

U sklopu projekta Innoxenia učenici tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u Kneževoj palači pohađaju radionicu na kojoj će naučiti kako koristiti inovativne metode učenja, a potom će i ponuditi rješenje za problem koji se pojavio u samom projektu.

"Mi ćemo im postaviti izazov na koji smo naišli tijekom provedbe projekta. To su razni problemi u turizmu s kojima se susrećemo, prvenstveno nedovoljni podaci; koliko se otpada nastalog u turističkoj sezoni reciklira, koliko ljeti raste potrošnja vode i struje itd. Naša konzultantica Snježana Šlabek je došla iz Zagreba da bi objasnila te inovativne metode za učenje i tim metodama pripremamo učenike za sutrašnje natjecanje", kaže voditeljica projekta, Anamarija Mađerić.

Više od 20 učenika usvojit će tako tijekom današnjeg dana osnove design thinkinga i gejmifikacije, ponajboljeg pristupa za poticanje inovacije i kreativnosti u organizacijama i poslovanjima. Danas usvojeno učenici će već doslovno sutra moći kapitalizirati jer će tim koji ponudi najbolje rješenja za problem dobiti vaučer vrijedan deset tisuća kuna i priliku da javno predstavi svoje rješenje.


Reci što misliš!