Biznis

maslinari, evo detalja!

Otvorene prijave za Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Otvorene prijave za Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko i ove godine organiziraju Dane maslinovog ulja u Ugljanu.

S ciljem obogaćivanja turističke ponude u predsezoni, promocije otoka Ugljana kao „Otoka maslina“ te promocije i ponude otočnih proizvoda, osmi po redu Dani maslinovog ulja održat će se 2. svibnja.

Organizatori stoga pozivaju maslinare da prijave ulja za ocjenjivanje i degustaciju te da se pridruže ovom popularnom predsezonskom događanju.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u tamnim staklenim bočicama (zelene ili smeđe) koje se mogu preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko pokrit će dio troškova. Inače puna cijena analize iznosi 250 kuna po uzorku, a prvih 20 prijavljenih ulja oslobođeni su plaćanja participacije. Ostali prijavitelji plaćaju 150 kuna po uzorku. U cijenu su uključeni trošak kemijske i organoleptičke analize, stručna predavanja na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda te domjenak koji će se održati nakon dodjele priznanja najboljim maslinarima.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavljaju se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 2. travnja 2020. godine.

Uzorke, prijavnicu i potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu:
Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan
IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4
Model: HR 67, poziv na broj: datum prijave, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2020“.

Svim natjecateljima želimo uspjeh, a za sve informacije stojimo na raspolaganju (tel. 023/288-011).


Reci što misliš!