Biznis

#turizam

Zadar do Manhattana: Predstavljamo se na prestižnom New York Times Travel Showu

Zadar do Manhattana: Predstavljamo se na prestižnom New York Times Travel Showu

Turistički sajam u New Yorku ni ove godine neće proći bez popularnih "kockica", a svoje prednosti predstavit će i Zadar! Vrijedi podsjetiti kako je lani Hrvatska bila među top 5 najpopularnijih destinacija na američkom tržištu.

Turistička zajednica grada Zadra pridružit će se Hrvatskoj turističkoj zajednici, na predstavljanju hrvatske turističke ponude na sajmu New York Times Travel Show, koji se u svom 17. izdanju održava koncem siječnja u New Yorku, na Manhattanu, u “Jacob K. Javits Convention Center.”

Na američkom tržištu Hrvatska je među top pet emerging destinacija što potvrđuje snažan rast turističkog prometa iz SAD-a u posljednjih nekoliko godina. 

ac6877c5f25f62b0102bc959ea34ead9.jpg?v=2Mario Paleka, direktor TZ Zadar, potvrdio nam je kako će zadarska delegacija biti na sajmu u New Yorku. Prezentaciju turističkih potencijala i gastronomije grada Zadra u New Yorku će se održati 22. siječnja u restoranu "Felidia" Lidije Bastijanić. Bit će prisutni zadarski restorani i vinari, a što je najvažnije i ugledni gastronomski stručnjaci i mediji. 

- Grad Zadar bilježi porast u dolascima 10 posto, kao i u noćenjima, što je jedan od najboljih rezultata na razini cijele Hrvatske, naglašava Paleka, a američki turisti troše duplo više nego ostali, vrijedi reći i to.

Ipak, prostora za poboljšanja uvijek ima.

Problem nam predstavlja nedostatak određenih smještajnih kapaciteta. Nedostaje nam hotela za dodatan iskorak, kaže Paleka, ali najavljuje kako jedna hotelska kuća u gradu uređuje hotel sa 50 soba.


Reci što misliš!