Biznis

nadaleko poznati pašman libre i pašmanero

OPG Matulić s Pašmana dobitnik zlata i dva srebra na International Taste Awardsu u Italiji

OPG Matulić s Pašmana dobitnik zlata i dva srebra na International Taste Awardsu u Italiji
OPG Matulić

Na prvom International Taste Awardsu u Italiji, koji će se 30. siječnja održati u gradu Brescii u pokrajini Lombardiji, OPG-u Matulić iz Pašmana bit će uručene tri nagrade.

Acetu od smokava Pašman Libre međunarodni ocjenjivački sud dao je 95 bodova, od mogućih 100, i zlatnu medalju za kvalitetu, a ljuti umak od čilija Pašmanero i Vinski ocat osvojili su 81 bod, od mogućih 100, i srebrnu medalju.

Nakon što je dvaput zaredom osvojio je prestižnu nagradu Superior Taste Award u Bruxellesu za Pašmanero i Pašman libre, Krsto Matulić svojim je proizvodima sada osvojio i strogi žiri u Brescii sastavljen od vodećih talijanskih degustatora hrane i pića, profesionalaca u ugostiteljstvu i ljubitelja hrane i pića.

"Ovo je svakako nagrada za višegodišnji trud i iznimno sam ponosan na nju. Posebno na zlato za aceto od smokve koji su Talijani prepoznali kao vrhunski proizvod, a znamo da je Italija domovina aceta. Na testiranje smo poslali tri naša proizvoda i za sve smo nagrađeni, a prvi put za Vinski ocat, našu pravu domaću pašmansku kvasinu! I dalje ćemo ulagati u proizvodnju, drvene bačve i kvalitetu naših proizvoda koji, kao što vidimo, stoje uz bok vrhunskim proizvođačima iz cijelog svijeta", komentirao je Krsto Matulić, na čiju je adresu ovih dana došla “božićna čestitka” iz Italije.

International Taste Awards u Bresci želi odabrati, podržati i promovirati najbolje proizvođače, obrtnike, ratare i stočare iz cijelog svijeta, a svi dobitnici nagrada imat će posebnu marketinšku promociju. Nagrade, ističu organizatori, također nude medijsku kampanju na društvenim mrežama. Sve proizvode, jela i pića, suci su kušali na slijepo, podijeljeni u grupe od četiri do dvanaest članova.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti