Biznis

promjene u LG upravi

LG Electronics mijenja CEO i menadžerski tim nakon snažnog pada profita

LG Electronics mijenja CEO i menadžerski tim nakon snažnog pada profita

Uprava LG Electronicsa prolazi kroz veliku reorganizaciju kako bi preokrenuli zabrinjavajući pad od 30 % neto dobiti tijekom posljednjeg tromjesečja.

Brian Kwon, trenutni šef  LG Home Entertainment odjela  i posebno problematičnog  mobilnih komunikacija,   postaje izvršni direktor.  U kompaniji je  više od tri desetljeća.   Obnašao je različite funkcije, uključujući poslovno planiranje u LG-u Wales i bio je voditelj divizije za monitore prije nego je 2014. promaknut da nadgleda kompaniju Home Entertainment Company.

MOŽDA VAS ZANIMA:  Predstavljen LG Q70: vojna zaštita, trostruka kamera i Snapdragon 675

Promjene će se dogoditi i u svim LG  sektorima. Na   radno mjesto predsjednika odjela za  Home Entertainment (uređaja za kućnu zabavu)   imenovan  je  Park Hyoung-sei,  nakon više od 25 godina rada u kategoriji televizora, računala  i monitora.  Morris Lee  postaje predsjednikom odjela za mobilne komunikacije.  Počeo je raditi na Goldstaru 1988. godine i   pet godina obnašao je dužnost potpredsjednika matične tvrtke LG Corp.

Potpredsjednik Bae Doo-yong zauzima položaj CFO-a nakon sedam godina vođenja LG-ovog odjela za poreze i prodaju. Ima 30 godina iskustva u industriji, a u LG-u je  od 2005. Godine. Ulogu strateškog direktora preuzeti će William Cho, koji će se vratiti u sjedište LG-a nakon šest godina vođenja operacija u Sjevernoj Americi.

MOŽDA VAS ZANIMA: LG Electronics tuži Hisense i TCL zbog kršenja patentnih prava

U narednim godinama novi će LG  menadžerski tim usmjeriti napore na ubrzavanju digitalne transformacije na svim područjima poslovanja tvrtke i implementaciji rješenja temeljenih na podacima.  Osim toga  LG se planira snažnije usredotočiti na buduće osnovne i zajedničke tehnologije stvaranjem Future Technology Centra koji će izvještavati tehnološkog direktora i podržati postojeće laboratorije za umjetnu inteligenciju, robotiku i ured za upravljanje poslovnim projektima.  Nominacije stupaju  na snagu 1. siječnja 2020. godine.


Reci što misliš!