Biznis

13. studenog u 10

Projekt AlterNet: Na edukaciji u Obrovcu saznajte kako pokrenuti vlastiti posao

Projekt AlterNet: Na edukaciji u Obrovcu saznajte kako pokrenuti vlastiti posao

U sklopu projekta AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao“.

Edukacija će se održati u srijedu 13. studenog 2019. u 10 sati u prostoru udruge Eko Zrmanja, Trg hrvatskih vitezova, 23450 Obrovac.

U sklopu ove edukacije polaznici/e će biti upoznati s mogućnostima samozapošljavanja kroz različite organizacijske oblike, te će saznati osnovne informacije o tome kako otvoriti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), obrt ili jednostavno trgovačko društvo (j.d.o.o), kao i kako osnovati udrugu. Osim toga bit će im prezentirane i osnove poslovnog komuniciranja, prezentacijskih vještina i medijskih nastupa. Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u AGRRA-i održava edukaciju o otvaranju OPG-a, obrta i j.d.o.o.-a, dok edukaciju vezano uz ostale teme provodi voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi i zaposlenici udruga, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Grada Obrovca.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je treća od osam ovakvih edukacija koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području. Slijede edukacije u Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Reci što misliš!