Biznis

pakoštane "hrvatska u malom"

Danijela Vulin: Destinacija mora stalno raditi na kvaliteti

Danijela Vulin: Destinacija mora stalno raditi na kvaliteti
Davor Javorović/PIXSELL

Kako učini prepoznatljivom ponudu jedne ipak manje općine u Hrvatskoj - očito dobro zna direktorica TZ-a Pakoštane Danijela Vulin koja je proglašena najboljom djelatnicom u sustavu hrvatskih turističkih zajednica. Nagradu je osvojila na Danima hrvatskog turizma u Vinkovcima.

Ovogodišnja turistička sezona bila je rekordna i za Općinu Pakoštane.

- U prvih devet mjeseci Pakoštane je posjetilo više od 92 tisuće gostiju,što je pet posto više u dolascima, dok je broj noćenja prešao 800 tisuća,što je rast za četiri posto, izvijestila je Danijela Vulin direktorica TZ-a koja je proglašena najboljom djelatnicom u sustavu hrvatskih turističkih zajednica.

Uspjeh nije došao preko noći i rezultat je dugogodišnjeg rada i planiranja. Za kormilom TZ -a Pakoštane, Danijela Vulin je već dvadeset godina. 

- Volimo za sebe reći da smo Hrvatska u malom, možda to zvuči prepotentno , da se puno hvalimo, ali uistinu kad pogledate specifičnosti ovoga prostora, da imate na jednom prostoru i obalu, otoke, more, Vransko jezero kao Park prirode, ali i područje s plodnim poljima,  tu su i kulturni spomenici , baština izuzetno bogata, sve je to razlog da se gost tu zadrži više dana.... 

A  samo u ovoj godini organizirano je više od 60 raznih događanja. Široj javnosti vjerojatno je najpoznatiji povijesni spektakl Vitezovi vranski koji u tri dana privuće više tisuća posjetitelja. Također, uz niz manifestacije sa sportskim tu je i niz onih s gastro predznakom koje su se pokazale uspješne: 

- Po tome se možda i izdvajamo. nastojimo gostima svakih sedam do deset dana pružiti jedan gastro događaj po kojem će pamtiti ovaj prostor, i to kao prostor specifičnih okusa mediterana.

Ima direktorica Danijela Vulin svoje mišljenje i o brojkama, iako joj ove godine idu na ruku.

- Destinacija mora raditi stalno na kvaliteti, mora se stalno voditi briga o svim detaljima, jer kvantiteta je opasna, to je zamka koja dugoročno gubi utakmicu.

Nagrada joj, ističe, čini veliko zadovoljstvo jer dolazi iz struke i rezultat je rada cijele zajednice.

Za dodatni iskorak nedostaje hotelski smještaj, no na ponudi se uvijek može još raditi. Stanka koja slijedi prava je prilika.

- Po završetku svakog ljeta, slijedi sastanak na koji su pozvani svi akteri društvenih zbivanja i udruga, analizira se što je bilo dobro, što može biti bolje. I neće sve biti usmjereno na goste i turizam, cilj je imati i sadržaje koja će zadovoljiti i lokalno stanovništvo - napominje direktorica TZ-a Danijela Vulin. 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti