Biznis

dobra odluka

Konzum i Kaufland daju slobodan dan radnicima čija djeca kreću u prvi razred

Konzum i Kaufland daju slobodan dan radnicima čija djeca kreću u prvi razred
Goran Stanzl/PIXSELL

Konzum i ove godine svojim zaposlenicima kojima dijete kreće u prvi razred osnovne škole osigurava slobodan radni dan u ponedjeljak 9. rujna, na prvi dan nastave nove školske godine, objavili su u utorak.

U srijedu se javio Kaufland, kažu da oni na svoje djelatnike roditelje misle cijele godine.

„S kolegicama i kolegama koji su roditelji prvašića dijelimo ushićenje u iščekivanju njihovog velikog dana, a Konzum im pruža podršku omogućavajući im da taj dan provedu zajedno te ga ispune radosnim trenucima i stvore lijepe uspomene. Slobodan radni dan za roditelje prvašića Konzum je uveo prije četiri godine te je dosad taj dan u Konzumu iskoristilo 1.060 zaposlenika, dok će ga ove godine iskoristiti 298 zaposlenika čijih 303 djece kreće u prvi razred osnovne škole.“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Dan nakon, oglasio se i Kaufland.

"S obzirom na to da je prvi dan škole najvažniji dan u rujnu, roditeljima prvašića omogućeno je da taj dan ostanu kod kuće i otprate dijete u školu, pa će im tako u ponedjeljak 9. rujna biti osiguran plaćeni dopust", najavili su dan kasnije iz Kauflanda, ali su i naglasili kako oni na "svoje djelatnike roditelje misle cijele godine".

"Sve novorođene bebe Kaufland redovito daruje prigodnim poklon paketom, a majkama i očevima koji se vrate s rodiljnog dopusta nastoji se što više olakšati povratak na posao nudeći im mogućnost da prvi mjesec rade pola radnog vremena ili skraćeno. Darivanje se redovito odvija i u prosincu, kada se prigodnim blagdanskim poklonima uveseljavaju i djeca i roditelji", podsjećaju iz ovog trgovačkog lanca.


Reci što misliš!