Biznis

hzzo

Snižene cijene lijekova na osnovnoj i dopunskoj listi lijekova

Snižene cijene lijekova na osnovnoj i dopunskoj listi lijekova
Shutterstock

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskladio je cijene lijekova uvrštenih na liste lijekova koje su izračunate u postupku godišnjeg izračuna cijena, te su snižene cijene za ukupno 406 originalnih pakiranja lijekova, među kojima za 310 pakiranja lijekova na osnovnoj listi.

Usklađivanjem cijena s dopunske liste lijekova snižene su tzv. doplate za ukupno 96 pakiranja lijekova, što za osigurane osobe HZZO-a predstavlja smanjenje sudjelovanja u cijeni lijekova, priopćeno je u ponedjeljak nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Upravno vijeće donijelo je odluku o izboru pripravnika za koje će se financirati pripravnički staž na temelju prvog dijela otvorenog javnog natječaja za ovu godinu. Pristigla su ukupno 32 zahtjeva i svi zadovoljavaju formalne uvjete iz natječaja, navodi se u priopćenju.

Natječaj za financiranje pripravničkog staža doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine u općim bolnicama objavljen je 1. srpnja. 2019. godine.

U prijedlogu Liste prvenstva uvrštena su 32 kandidata - doktora medicine, koju će HZZO dostaviti općim bolnicama i provesti potrebne radnje radi sklapanja ugovora o financiranju pripravničkog staža za te kandidate.

​​​​

Reci što misliš!