Biznis

od 23. do 25. kolovoza

Drugi Sajam "Hrvatskog otočnog proizvoda" održati će se na zadarskom Forumu

Drugi Sajam

2. Sajam "Hrvatskog otočnog proizvoda" održat će se u Zadru od 23.8. – 25.8.2019. (od petka do nedjelje) u ulici na poluotoku kod crkve sv. Donata.

Na Sajmu će se predstaviti bogata ponuda otoka Zadarskog arhipelaga kao i susjednih otoka, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani za brodove te suveniri i nakit od prirodnog materijala.

Posebno će se predstaviti HOP s otoka Iža sa svojom bogatom ponudom i tradicijom u petak 23.08., te će se u sklopu Sajma održati radionica izrade suvenira od prirodnog konopa u izvedbi Opg Maje Sučić, radionica izrade iških škarpina koju će voditi Sara Pavičić ispred Udruge „Iž u srcu“, radionica lončarenja u izvedbi Narodnog muzeja i Arheološkog muzeja u Zadru s prikazom izrade  Iškog lopiža, svoju ponudu predstavit će i Opg Barić Denis koji će za sve posjetitelje s poznatim kuharom Renatom Kraljev pripremati posebni Iški specijalitet "Iški lopiž" u tradicionalnoj glinenoj iškoj posudi lopižu.

U sklopu Programa nastupit će i klapa s Iža.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. Sajam je ujedno i turistička promidžba i prezentacija bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka.

Ove godine novih je rekordnih 27 dobitnika oznake HOP s područja Zadarske županije: 12 s otoka Pašmana, 5 s Ugljana, 3 s Iža, 3 s Dugog otoka, 1 s Rave i 3 s Paga što pokazuje rast otočne proizvodnje na otocima Zadarske županije i uključivanje otočnog stanovništva u projekt HOP. Na Sajmu će nastupiti i nositelji oznake HOP s ostalih otoka izvan Zadarske županije, kao posebni gosti Sajma.

Rok za Prijavu na Sajam je do: 16.08.2019.

b45e88763f193b3d162217d457f83b10.jpg?v=2

Više informacija o prijavnici na Sajam.


Reci što misliš!