Biznis

Arena Zagreb

Virani se predstavili na zagrebačkom Place2Go turističkom sajmu

Virani se predstavili na zagrebačkom Place2Go turističkom sajmu

Virani na Place2Go turističkom sajmu predstavili su ponudu otoka Vira uz podršku prvog čovjeka hrvatskog turizma, ministra Garija Cappellija

Vir je sedma nacionalna turistička destinacija i šampion nekomercijalnog smještaja s više od 1,3 milijuna noćenja domaćih gostiju, a ta se činjenica sjajno uklopila u program i sadržaj zagrebačkog Place2Go turističkog sajma zaključenog u nedjelju.

Puno zagrebačkih i hrvatskih posjetitelja sajma ne samo da znaju za Vir, već i najčešće posjeduju kuće za odmor na otoku. Još se ljepše u tu priču uključio i prvi čovjek hrvatskog turizma, ministar Gari Cappelli, koji je otvorio Place2Go i potom posjetio Virane na štandu u zagrebačkoj Areni.

- Ministar Cappelli nam je pružio podršku kao i u drugim prilikama na europskim sajmovima. Obišlo nas je također jako puno vikendaša iz zagrebačke regije. To je prije svega bio susret s prijateljima i znancima - kaže voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, koji je s agencijskim djelatnikom Srđanom Liverićem na sajmu predstavio i novu virsku turističku brošuru – Više od otoka.

Na Place2Go sudjelovali su također zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i direktorica Vir turizma Kristina Perić, kako bi sadržaj brojnih radionica, panel rasprava i turističkih prezentacija usporedili ili integrirali u virsko turističko iskustvo.

Posebno su zanimljive bile rasprave o tomu koliko i kako sport pomaže promociji destinacije, potom o mogućnostima zdravstvenog turizma, kao i tema baštine sjedinjene u ljepoti destinacije ili uloge influencera u promociji turističkog proizvoda.  

- Sve naše manifestacije od Maškara na Viru do Virskog ljeta ili Adventa na Viru jedinstveni su turistički ili destinacijski proizvod prožet elementima sporta, kulture, tradicije, zabave, rekreacije i baštine. U tom širokom rasponu doživljaja destinacije puno je pozitivnih iskustava koja sa sobom nose svi naši gosti, posebno oni koji Vir posjećuju tijekom cijele godine - dodaje Liverić.

Zagrebački sajam posljednjeg je dana u nedjelju bio posvećen zemlji partneru, Sjevernoj Makedoniji, koja je ljubiteljima putovanja predstavila osunčane ulice i trgove urbanih sredina, skijališta i treking rute.


Reci što misliš!