Biznis

evisitor

Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno mjesec dana prije nego 2017. godine!

Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno mjesec dana prije nego 2017. godine!
Bojan Bogdanić

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom charteru, na današnji je dan u Hrvatskoj ostvareno više od 100 milijuna turističkih noćenja.

S obzirom da je 100 milijuna noćenja prošle godine ostvareno mjesec dana kasnije, odnosno 28. listopada, ovogodišnji rezultat predstavlja potvrdu da Hrvatska na međunarodnom tržištu zauzima poziciju popularne i tražene turističke destinacije.   

„Upravo u tjednu kada obilježavamo Svjetski dan turizma možemo biti zadovoljni dosegom od sto milijuna noćenja mjesec dana ranije nego prošle godine što nam je još jedan u nizu pokazatelja kako razvijamo cjelogodišnji turizam s pojačanim prometom izvan ljetnih mjeseci. Koliko nam je turizam značajan za cjelokupno gospodarstvo potvrđujemo i paketom reformskih zakona kojima ćemo sustav dodatno urediti da bude sukladan modernim tržišnim izazovima. Upravo će o njima biti riječi i tijekom Dana hrvatskog turizma krajem listopada na Hvaru gdje će se održati i sjednica Vlade posvećena rezultatima turizma od kojih ipak najviše raduju oni koji se odnose na ekonomske učinke“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

„Dosadašnji pokazatelji i tijekovi turističkog prometa izuzetno vesele sve nas u turističkom sektoru jer isti potvrđuju da smo i u ovoj, vrlo izazovnoj turističkoj godini, uspjeli zadržati pozitivne trendove. Neke od ključnih aktivnosti koje su osigurale odlične rezultate podrazumijevaju pojačane promotivne aktivnosti, kreativne marketinške kampanje, povećanje broja aviolinija i destinacija koje su povezane s hrvatskim zračnim lukama te jačanje ukupne turističke ponude u razdobljima pred i posezone“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da ostvarenih 100 milijuna noćenja već u rujnu predstavlja poticaj za daljnje aktivnosti i napore u pozicioniranju Hrvatske kao atraktivne i sadržajne cjelogodišnje turističke destinacije.

U dosadašnjem dijelu turističke godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 18 milijuna dolazaka i više od 100 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima.

U istom je razdoblju najviše noćenja ostvareno s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Poljske i Češke, a destinacije u kojima je ostvareno najviše noćenja su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Medulin i Split.  

 


Reci što misliš!